torstai 25. huhtikuuta 2013

Suunnitteilla II

Uusia ideoita syntyy solkenaan, vaikka en ole ehtinyt entisiäkään toteuttaa. Laitetaan nämä suunnitelmat jonon jatkoksi. Täällä blogissa ideat eivät pääse unohtumaan.

Lapselle
1. Onkipeli. Kalat ommellaan tilkuista ja kiinnitetään magneetti narun päähän. Sekaan ommellaan kuluneita kenkiä ja säilykepurkkeja, eihän sitä tiedä mitä yllätyksiä ongenkoukkuun tarttuu.
2. Kesähattuja. Jos nyt aloittaisin, voisi muutama olla jo kesäksi valmiina. Minulla olisi pari retrolakkia, joista saisin hyvät kaavat.

Näitä lakkeja ei ehditty käyttämään, kun jo jäivät pieneksi. Näistä saa hyvät kaavat suurempiin lakkeihin.

Talvella huovutin pari palloa lapasten koristeeksi ja huovutuskärpänen puraisi, olisi kiva huovuttaa enemmänkin.
3. Korvaläpät. Vanhat korvaläpät voisivat saada uuden elämän, kun niiden ympärille huovuttaisi jonkun eläinhahmon. Näitä eläinkorvaläppiä oli yhteen aikaan paljon myynnissä käsityömessuilla, mutta nyt niitä ei enää näy. Onkohan jo aika ajanut ohi? Ja minkähän eläimen niihin huovuttaisi?
4. Talvitakkiin rintaneulaksi kallan kukka. Ohje löytyy Yhden illan käsityöt kirjasta.
5. Koruja huovuttaen. En ole vielä kokeillut spiraali- eli kääretorttu-tekniikkaa. Mutta olen nähnyt tällä tekniikalla tehtyjä syötävän ihania kaulakoruja.

Itselleni tekisin
6. Hiuspannan trikoosuikaleista. Ohje löytyyy täältä:
http://www.lovestitched.com/my-tutorial/knotted-jersey-headband-tutorial/
7. Vetoketjukoruja. Nyt alkaa olla varastossa tarpeeksi irtiratkottuja vetoketuja tähän hommaan. Huovutusta voisi lisätä kaveriksi.
8. Meikkipussi karkkipapereista. Karkkiakin on nyt syöty niin paljon, että paperit riittäisivät jo ihan kunnon kokoiseen toilettipussukkaan.

Sisustusjuttuja
9. Ovistoppari. Tuulikaapin oven taakse tarvittaisiin jokin painava ja pehmoinen ovistoppari. Siihen virkaan voisi sopia herneillä täytetty pöllö.
10. Verhot... olemme asuneet tässä uudessa kodissa jo 11 kuukautta, mutta verhot vielä uupuvat...haluaisin kielokuvioista kangasta, onko kukaan nähnyt?

P.s. Aikaisemmista suunnitelmistani olen toteuttanut peräti kaksi! (Lampunvarjostin ja keppihevonen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.