tiistai 24. toukokuuta 2016

Liikaakin housuja

Minulla oli pää kipeä viikon. Ajattelin tehdä jotain piristävää. Leikkasin housukappaleet ommeltavaksi. Ensin leikkasin vahingossa kaksi vasenta takalahjetta. Housuja ommellessa huomasin, että minulla olikin kaksi oikeaa lahjetta. Tein sitten samalla kertaa kahdet housut, kun lahkeita oli melkein tuplasti jo ylimääräistä.


Tiedättekö muuten mistä voi ennustaa, että on tulossa kylmä kesä. No, siitä kun ompelee neljät housut joustofroteesta lapselle kesäksi. Eli tässä vielä kahdet housut lisää traktorin ja junan kuvilla.


Lahjaksi tein tällaiset housut, missä on valtavan suuret polvipaikat. Tämä traktorijoustofrotee on ollut käytössä mahdottoman hyvin kestävää. Kankaasta on enää tilkut jäljellä, joten hyödynsin niitä. Edellisistä traktorihousuista kuluivat ensin lahjeresorit riekaleiksi, sitten vasta polvet.

 Ja lopuksi pari sovituskuvaa. Housujen koko on 98 cm reilulla kasvunvaralla.


maanantai 9. toukokuuta 2016

Taskut sivusaumattomiin housuihin vol2

Poika kantelee tärkeänä avaimia ja kolikoita ympäriinsä, joten taskut ovat hyvin oleellinen asia hänen housuissaan. Minä puolestaan suosin sivusaumatonta housujen kaavaa, joten ideoin helpon taskun sivusaumattomiin housuihin.

Ensin leikataan D-kirjaimen muotoinen reikä housun sivusauman kohdalle.
Seuraavaksi kantataan taskunsuu.
 
Taskupussi ommellaan kiinni taskun reunaan. Käytin tässä kohden kahta vierekkäistä suoraommelta, koska saumurilla en päässyt ompelemaan tarpeeksi lähelle nurkkia. Sen jälkeen käännetään taskupussi nurjalle. Kääntämistä helpottavat pienet aukileikkaukset ompeleen alussa ja lopussa.

Ompele taskupussin reunoja myötäillen tasku kiinni lahkeeseen. Lopuksi ommellaan tiheällä siksakilla koristeommel kantin alku- ja loppukohdan päälle, samalla siksakommel vahvistaa aukileikattua kohtaan.

Pieni vinkki ompelujärjestykseen: Ompele kantti ensin kiinni taskunsuuhun, sitten taskupussi kiinni taskun reunaan. Vaihda vasta tämän jälkeen ompelukoneeseen kaksoisneula. Ompele kaksoisneulalla kantti paikoilleen ja pääset suoraan jatkamaan kaksoisneulalla taskupussin kiinnitystä.


Kurkkaapa myös aikaisemin tekemäni erilainen taskun ohje sivusaumattomiin housuihin.