tiistai 9. toukokuuta 2017

Punaiset oli resorit

Inspiraatio iski yhtäkkiä, se tuli laulaen eteläpohjalaisia kansansävelmiä. Ompelin paidan ja shortsit, joissa on punaiset resorit. Tässä on nyt minun huhtikuun Suomi100 -teemakäsityöni, jonka aiheena oli oma maakunta.

Harmi että punainen tussi oli loppunut, niin en saanut piirrettyä toiselle pojalle punaista Jussi-paitaa ja näin ollen yhdet punaiset resorit jäivät uupumaan. Peslai tarkoittaa samaa kuin peslaaki eli hela. Peslaipiippu on siis heloin koristettu piippu. Nähtäväksi jää keksinkö sopivat käsityöt loppuja säkeistöjä täydentämään.

Kaksipa poikaa Kurikasta

1. Kaksipa poikaa Kurikasta ne komiasti liikkuu,
Punaiset oli resoorit ja hopiasta peslaipiippu.

 Punaiset resorit

2. Ensin oli vettä ja sitten oli vettä ja sitten oli kohiseva koski.
Kohisevan kosken rannalla oli tyttö punaposki.

Ottobre Hoops tunika

3. Ensin oli vettä ja sitten oli vettä ja sitten oli virran töyrä.
Vertaastansa kun rakastaa niin ei trenkää olla nöyrä.

4. Mikäs se tuolla järvellä ruskottaa, se taitaa olla saari.
Viidessä, kuudessa pitäjässä on poijalla appifaari.


Vihreän hirviöpaidan kangas on kirpputorilta, leikkasin vanhan Me&I -paidan osiin ja ompelin alusta asti uudestaan. Alkuperäisen paidan hihansuut olivat repeytyneet. Kun katsot kuvaa tarkasti niin huomaat, että Punahilkalla ja isoäidilä on pyöreät punaiset posket.

punahilkkakangas


Olen säästänyt tätä Punahilkka-kangasta jo useamman vuoden. Yritän ommella vaatteita tarpeeeeen, enkä koristeeksi kaappiin. Tytön vaatekaappi on ollut aika täysi, kun saamme tutuilta hänelle sopivia vaatteita. Nyt oli sellainen sauma, että kesävaatetta sai ommella lisää.

ommeltu tunika
Tunikan kaavana on Hoops, Ottobre 3/2012.


Idea lähti siitä, että Pikku Akka esitteli Tilkkuvakka -blogissa seinävaatteen, joka oli tehty maakuntalaulun innoittamana. Minulla huhtikuun teemakäsityö/ oma maakunta jäi rimanalitukseksi, kun en keksinyt sopivaa aihetta. Ompelin vain pienen pussukan karkkipapereista. Tarkkasilmäinen lukija ehkä huomaa, että olen tehnyt kahdesta eri maakunnasta käsityön. Joten selitettäköön, että olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja muuttanut pohjoisemmaksi.

Jäähän kuulolle, seuraavaksi on tulossa pipo ja tuubihuivi suomalaisen kansansävelmän, Minun kultani kaunis on, innoittamana.

6 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia, huikea toteutusidea! Innolla jään odottamaan, että millaiseksi loput säkeistöt mahdollisesti muotoutuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komiat kiitokset Maarit :) Vielä en itsekään tiedä, miten laulu jatkuu, tuleeko inspiraatiota vaiko eikö...

   Poista
 2. Hauskat kuvat - niin hyvin sopivat laulun sisältöön. Olipas kiva olla inspiraation lähteenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka. Sinun työsi oli niin hieno, että oli pakko itsekin ottaa loppukiri :)

   Poista
 3. Hauska idea ja aivan ihana tuo punahilkkakangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämelliset kiitokset Tiina :) Olen otsekin kovin ihastunut Punahilkka-kankaaseen ja kaikkiin satuaiheisiin kankaisiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.