sunnuntai 29. elokuuta 2021

Vihkoja kierrätyspaperista

Persoonalliset ja kierrätyshenkiset muistivihot syntyvät lasten piirustuksista ja kesäloman aikana kertyneistä esitteistä. Miksi turhaan heittää paperia kierrätykseen, jos toinen puoli on vielä tyhjä?

 

Ompele vihko

Aikaisemmin olen leikannut lasten piirustuksia ja postin mukana tulleita kirjekuoria keittiön laatikkoon kauppalistoiksi. Nyt päätin leikata paperit paperileikkurilla samankokoisiksi ja ommella vihoiksi. Kun vihkojen materiaalina käyttää lasten piirustuksia, niin muistiinpanojen sekaan saa hauskoja kuvayllätyksiä. Koskaan ei voi tietää mitä sivuilta paljastuu. Yllättyisitkö sinä alla olevasta kuvatervehdyksestä ;)

 

Vihko kierrätyspaperista

 

Tein muistivihoista erikoisia eri käyttötarkoituksiin. Ripottelen muistivihot sellaisiin paikkoihin, joissa niitä tarvitaan. Keittiön laatikossa on yksi ostoslistojen kirjoittamiseen. Ompelupöydällä on kaksi vihkoa, toiseen ne ideat, joita olisi ihana ommella ja toinen on tarpeille, jotka on pakko ommella heti. Kolmas vihko kulkee repussa mukana, siinä on juoksevat asiat hoidettavaksi. Rakastan muistivihkoja...

Koska haluan harjoittaa käsialaani. Jos ei koskaan kirjoita mitään käsin, niin pelkään että käsialani alkaa surkastua.

Koska vihon mukana tulee virkistävä tuulahdus kesälomalta. Vihkojen kannet ovat nimittäin meidän kesälomareissulta kertyneitä esitteitä. Liimasin myös pari postikorttia vihon taustapahviksi.

Koska listalta on palkitsevaa pyyhkiä tehtävä yksi toisensa jälkeen yli. Voin kehua ja onnitella itseäni, kun olen saanut tehtävälistan hoidetuksi, psykologinen vaikutus siis. Raksilistat lisäävät työskentelyyni tehokkuutta, kun ei tarvitse miettiä mitä sitä pitikään tehdä.

Kun vihosta haluaa repäistä sivun irti, niin se onnistuu helposti ommelta pitkin. Ommel toimi ikään kuin katkoviivana.

 

tee itse vihko

 

Vinkkejä muistivihkojen ompeluun:

 • Ompelukoneella pystyy ompelemaan noin 12 paperia yhtä aikaa. Testattu!
 • Nro 90 neula auttaa ompelussa.
 • Vaihda alalangaksi paksu tikkauslanka niin saat koristeellisempaa jälkeä. Valmiissa vihossa tämä alalanka jää näkyviin vihon päälle
 • Ompele kaksi ommelta vierekkäin ja kirjo käsin pistorivien väliin. Katso kuva alla.
 • Ommellun paperivihon voi liimata takakannesta korttiin, taustapahviin tai esitteeseen.
 • Muistilaput voi nitoa yhteen myös nitojalla

 

Askartele kierrätyspaperista


Mihin muistivihkoja tarvitaan

Aloitin nyt työt 10 vuoden tauon jälkeen. Olen ollut hoitovapaalla kotona lasten kanssa. On ihmeellistä miten tekniikka on kehittynyt tänä aikana. Viimeksi töissä ollessani oli käytössä vielä lankapuhelin. Nyt kaikki on langatonta ja netissä. Olen tässä koko kesän jännittänyt töihin paluuta ja siinä jännityksessä unohdin ilmoittaa lapset kesäleirille. Jotta tulevaisuudessa välttyisimme tällaisilta megaluokan unohduksilta, niin parempi kirjata kaikki ylös näihin uusiin muistivihkoihin.

 

ompele muistivihko

 

Töihin paluun helpottamiseksi perustin myös uuden käsityötilin Pinterestiin

Käsityötunnilla on minun uusi rinnakkaistilini. Tervetuloa seuraamaan, jos etsit kivoja ideoita toteutettavaksi käsityöntunneille. Minä meinasin aloittaa tämän lukuvuoden oppilaiden kanssa erikoisimmilla kankaanpainantajutuilla. Nokipainantaa ja lehtivihreäpainantaa olisi luvassa.


Kangaskorjaamon ompeluniksejä voi seurata edelleen tutuissa kanavissa

2 kommenttia:

 1. Tämä oli tosi kiva idea. Itsehän tykkään kovasti kaikesta paperisesta. Jotenkin tuntuu kamalalta, että paperi katoaa pikkuhiljaa kokonaan käytöstä. Löysin Tampereelta vielä vanhan kunnon paperikaupan, jossa myydään postikortteja, kirjoja, piirustus- ja maalauslehtiöitä ja kaikkea sellaista kivaa paperista. Myyjä sanoi, että hänellä käy Helsingistä asiakkaita, koska Helsingistä ei enää löydy paperikauppaa.

  Tsemppiä töihin paluuseen ja mukavaa, että olet perustanut uuden käsityötilin. Sille on varmasti tarvetta. Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sen on huomannnut näinä ensimmäisinä työviikkoina, että paperi on kadonnut käytöstä. Monistuskone ole enää jumissa, vaan netti temppuilee, salasanat unohtuu ja käyttöliittymät on vähintäänkin kökköjä. Toivottavasti paperi ja kynäote vielä säilyvät.

   Kiitos käynnistä ja tsempeistä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.