perjantai 23. toukokuuta 2014

Saunatakilla on siivet

Jos kertoisin, etten heitä mitään pois, niin uskoisitko? 
Tämä saunatakki syntyi kaiken varalta säästetyistä materiaaleista. 


Kaksi siniraidallista pyyhettä ovat tulleet pankilta onnistuneiden lainaneuvottelujen päätteeksi. Pyyhkeet olivat vielä uusia ja pakkauksissaan. Ylijäänyt kangasmaali on sudittu aikoinaan lakanakankaalle, eikä valutettu viemäriin. Nappasin maalatusta lakanakankaasta palan merihevosen applikointiin. Puolikas pitsineliö on pelastettu käsityöluokan vanhasta mallivirkkauskansiosta. Pitsineliöstä taiteilin merihevoselle siivet.


Käänsin pyyhkeiden raidat kulkemaan vinoon saunatakissa. Huppuun kangasta ei riittänyt muuten kuin pystyraidoilla. Kangas alkoi käydä vähiin, joten vyö on koottu neljästä palasesta. Kolmiaskelsiksakilla saa helman ja hihansuun päärmeet käännettyä kauniisti ja huomaamattomasti.


 Tämän verran jäi kahdesta pyyhkeestä säästettäväksi kaiken varalle.


Lisää inspiraatiota saunatakkien ompeluun

tiistai 6. toukokuuta 2014

Kotiompelijan vinonauhansilityslaite

Joskus kaipaan kuviollista vinonauhaa. Joskus olisi hyvä saada kankaan kanssa täsmälleen saman väristä vinonauhaa. Joskus kaupat ovat liian kaukana tai jo kiinni, kun vinonauhan tarve iskee. Tällä konstilla voin tehdä monen levyisiä vinonauhoja, juuri oman tarpeeni mukaan.

1. Leikkaan kankaasta täysvinoon suikaletta. Huom. kangas kannattaisi silittää ensin. Tämän kukallisen vinonauhan käytin farkkuboleron reunojen huolitteluun.

vinonauhan leikkaaminen


2.  Kiinnitän silmäneulan silityslautaan siten, että neulan keskikohdan alle voi pujottaa valmistuvan vinonauhan. Jos nauhan leveys on 2 cm, niin silloin neulakin on irti 2 cm.

tee itse vinonauhaa


3. Asettelen toisellä kädellä nauhaa kouruksi ja vedän toisella kädellä valmista vinonauhaa. Silitysrauta pysyy paikoillaan silmäneulan vieressä.

ohje vinonauhan valmistamiseen


Kuvassa näkyy myös toinen mahtava apuväline, silikoninen silitysraudansuoja.

Jatkolukemista vinonauhan ompelusta löytyy Evil Dressmakerin blogista. Samaisessa blogissa näkyy  oikea vinonauhan silitykseen tarkoitettu laite.

Vinonauhalaitteen voi ostaa Ullakalta. Erilevyisille vinonauhoille on omansa. Minäkin olen muistaakseni yhden ostanut, mutta se on hukassa.

Tästä vinonauhan silityksestä on tehty uusi ja parenneltu postaus video-ohjeineen: tee itse vinonauhaa.