torstai 17. joulukuuta 2020

Joulupussin ompelu vanhasta lokerikosta

Hankalankin muotoisen lahjan paketointi onnistuu sukkelaan joulupussiin. Ompelin tämän joulupussukan vanhasta ala-asteen käsityöstäni, lokerikosta. Lokeroihin voi sujauttaa kauniita ajatuksia, toivotuksia, runoja tai pieniä lahjakortteja.


Lahjapussi ompelu

Toivon että tästä lokerikko-joulupussukasta tulee meidän perheen jouluperinne, joulumuistojemme säilytyspussi. Tulin tästä kierrätyskäsityöstä niin iloiseksi, vanha käsityö sai uuden elämän ja käyttötarkoituksen.

Joulupussin molemmat sivut.

Ompele lahjapussi


Lokerikon tarina

Olen ommellut tämän lokerikon 3. luokalla koulussa. Ompelujälkeä voin kehua taitavaksi, olenpa osannut ommella suoraan. Mutta ompeleiden alussa ja lopussa ei ole peruutuksia, näin ollen muutama tasku onkin alkanut repsottaa.

Ensin lokerikko roikkui huoneeni seinällä. Minulla oli lapsuuden kotonani koko seinän pituinen lauta, johon sain oman mielen mukaan naulata ja ripustaa tauluja. Muut seinät säästyivät rei'itykseltä. Myöhemmin lokerikko muutti vintille pahvilaatikkoon. Nyt pelastin sen sieltä ihmisten ilmoille. Lokerikon taustakangas oli sopivasti punainen, joten se saa kunnian toimia joulupussukkana.

Lokerikosta lahjapussi


Lokerikon tuunaus pussukaksi

Lisäsin lokerikkoon joulun tunnelmaa erilaisin napein, rusetein, koristenauhoin ja pitsein. Vanhoja ompeleita vahvistin ompelemalla koristeompeleen päälle. Ompelin taustakankaalle lisää lokeroita. Yksi lokero on sydämen muotoinen. Pari isoa lokeroa jaoin pienempiin ompelemalla väliseinän. 

Ratkoin yhden lokeron kokonaan irti ja ompelin siihen taskun päälle. Sattuipa sopivasti olemaan vauvan jalankuva painettuna kankaalle, niin sekin löysi paikan. Lokerikon yläreunaan ompelin jatkopalan ja nauhakujan. Pussukka suljetaan nyöreillä.

Taskuja tuli yhteensä 12, kuukausien mukaan. Ehkä taskuista löytyy jokaiselle kuukaudelle yhteistä tekemistä. Tai valokuva menneeltä vuodelta kyseisen kuukauden tapahtumasta.

lahjapussi lokeroilla


Millä joulupussi täytetään?


Pussukan lokeroihin laitetaan lahjakuponkeja. Kuponkiin kirjoitetaan esimerkiksi: "Tällä kupungilla voit ostaa irtokarkkeja"

Ideoita lahjakuponkeihin

  • Irtokarkit
  • Elokuvailta ja popcorntarjoilu
  • Uintireissu
  • Nuotioretki runsailla eväillä
  • Pizza kotipakettiin
  • Lahjakortti kirjakauppaan askartelu- tai puuhakirjaa varten
  • ompelulahjakortti


Pussukan sisälle laitetaan joulukarkit, suklaat ja herkut. Mistä nyt kukainenkin sattuu tykkäämään. Tämä on siis koko perheen yhteinen lahja, jonka on tarkoitus tuottaa aineetonta iloa.


JoulupussukkaMuita ideoita ekologiseen ja helppoon paketointiin


Joulupussi Aku Ankan muovikääreestä

Toinen jouluperinne on joka vuosi postilaatikkoon saapuva Aku Ankan Joulumanteli, joulun erikoisnumero vain tilaajille. Keksin ommella tuosta lehden ympärillä olevasta muovikääreestä joulupussukan. Pian meillä on jokaisella perheenjäsenellä oma ankkamainen joulupussi.

Aku Ankan Joulumantelin muovikääreen päälle ompelin tueksi kristallimuovin. Vuorina on lakanakangasta. Toinen lahjapussi on ommeltu suklaalevyn ja konvehtien kääreestä. Lahjapussit suljetaan vetoketjulla.


Joulupussi karkkipapereista


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon joulurekeen, lähdemme idearikkaalle käsityömatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.