tiistai 17. joulukuuta 2019

Ompele joulupukin säkki vanhasta pöytäliinasta

Oletkos kuullut tämän jouluisen sanonnan Korvatunturilta? Mitä rumempi pöytäliina, sitä komeampi joulupukin säkki. Näillä sanoin joulumuori siirtää käytöstä poistuneet pöytäliinat tonttujen pajalle, jossa niistä ommellaan kauniita säkkejä joulupukille.

Ompele joulupukin säkkiOmpelin viimeksi pinon kestolahjakasseja joululiinoista ja muista kierrätysmateriaaleista. Liinoja jäi kuitenkin vielä yli, ne kaikista rumimmat. Päätin hyödyntää nuo menneiden vuosikymmenten pöytien kaunistukset joulupukin lahjasäkeiksi. Tämä on ompelutarina siitä miten rumasta voi ommella kaunista.Ompele joulupukin säkki pöytäliinasta

Joulupukin säkin ompelu


Joulupukin säkki on todella nopea ommella. Kun jättää liinan päärmeet paikoilleen, niin reunoja ei tarvitse huolitella. Taitoin liinan kahtia ja ompelin pohjan ja sivut yhteen. Ompelin kahteen kertaan, että säkki kestää.

Säkki suljetaan kahdella nauhalla rusetille. Ompelin nauhat puuvillakankaasta. Nauhat ompelin sivusauman väliin, niin ne pysyvät tallessa seuraavaankin jouluun.


Tämä säkki, jossa oli kaunis pujottelukuvio matkasi muille maille. Ei meille sentään kolmea säkillistä tule lahjoja, vaikka kilttejä ollaankin oltu. Kohtuus kaikessa.


Ompele lahjasäkki

Tekstin applikoiminen kankaalle


Kirjoitin yhteen säkkiin applikaatiosiksakilla hyvän joulun toivotuksen. Luonnostelin tekstin ensin punaisella kangastussilla suoraan kankaalle. Sain kirjoituksen paremmin koholle, kun ompelin siksakin alle punaisen puuvillalangan. Minulla oli apuna nyöripaininjalka, jolla puuvillalangan saa asettumaan juuri neulan eteen. Piston pituus oli 3 mm ja piston leveys oli 5 mm.

Ompele teksti kankaalle

Tekstin ompelu


Tekstin lisäksi ompelin säkkeihin koristeeksi pienet joululiinat. Tässä kuvassa meidän isoimmat tontut tonttuilevat säkeissä.

Lahjasäkit voi jättää kuusen vierelle tai ehkä itse joulupukki tuo ne. Tässä on vinkkejä miten Joulupukin työasun voi ommella edullisesti harjatusta collegekankaasta.

Joulupukin säkki

Lahjasäkit lähtevät mukaan kässähamsterihaasteeseen, joka on ilahduttanut meitä vuoden verran Lumisiivet ja Craft Candidate blogeissa. Onneksi olen säästänyt nämäkin liinat, nyt niitä tarvittiin.

Katso myös nämä jouluiset lahjapussi-ideat


Hyvää ja rauhallista joulun aikaa.
Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon joulurekeen, lähdemme idearikkaalle käsityömatkalle.


6 kommenttia:

 1. Hienoja pusseja olet tehnyt - ja ei nuo liinanakaan ole kovin rumia olleet. :) Itse olen käyttänyt kierrätyspusseja jo useita vuosia. Kyllä vähenee paperiroska aattoiltana. Helpottaa kummasti äidin siivousurakkaa pukin jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista sanoistasi Pikku Akka. Mukava kuulla käyttökokemuksia kierrätyslahjapusseista.

   Poista
 2. Voi miten hienoja pusseja ja loistavaa kierrätystä! Mukavaa joulun odottelua sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ja Päden Pajalle myös mukavaa Joulun odotusta ja oikein käsityörikasta Uutta Vuotta.

   Poista
 3. Hieno idea taas! 😍 Nättejä lahjasäkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Joulumuorin sanonta pitää paikkansa, mitä rumempi pöytäliina, sitä komeampi lahjasäkki :D Nämä ovat vanhan ajan pöytäliinoja, niin ovat mukavan paksujakin, ei tule varmasti ikinä kulumaan puhki!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.