sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Tarpeeseen ommeltuja housuja: pyöräilyhousut, caprit ja oloasuhousut

Tarpeeseen ommellut housut ja oikea kangasvalinta. Tällä yhdistelmällä syntyvät lempihousut, jotka pääsevät usein käyttöön. Tässä kuvakooste ompelemistani housuista höystettynä kuulumisilla.


ompele pyöräilyhousut
 

Kesän ompeluonnistuminen numero yksi on oma uima-asuni. Tilasin tarkoituksella ompeluprojektiini mustaa lycraa niin paljon, että siitä riitti miehelle pyöräilyshortseihin. Lainasin omaa leggingsien kaavaani hänelle. Pyöräilyhousujen istuvuudesta tuli hyvä, ja minä säästyin kaavojen piirtämiseltä.


Miten hypätä tankopyörän satulaan?

Ensimmäisenä työpäivänäni kesäloman jälkeen pyöränrenkaani puhkesi heti alkumatkasta. Vaihdoin kulkupeliksi mieheni polkupyörän, jossa on tietenkin tanko. Jalan heittäminen pyörän toiselle puolelle ei ole ongelma, mutta jos pyörässä onkin lastenistuin, niin jalan heittäminen tangon yli onkin vaativampaa akrobatiaa. 

Minun piti ojentaa jalkani kohtisuoraan sivulle, että pääsin kyytiin. Olin varmaan huvittava näky, kun yritin kallistaa pyörää, jotta tanko olisi pari senttiä matalammalla. Lapsi tietenkin kyydissä omassa lastenistuimessaan lisää painoa ja vaikeuttaa pyörän hallintaa. Selvisimme kuitenkin viikon lainapyörällä.


Lapsen piirtämä ompelumerkki

Perheen pienen osallistui pyöräilyshortsien ompeluun ja piirsi oman design-ompelumerkin. Nyt ei tarvitse arpoa kumpi puoli shortseista kuuluu eteen.

itsetehty ompelumerkki


Kangasostoksilla lapsen kanssa


Vanhin lapsi pääsi shoppailemaan kesälomalla Eurokankaaseen. Jokaisesta myyntipöydästä löytyi toinen toistaan ihanampia kankaita. Suunnittelu lähti lentoon, tästä voisi ommella kimonon, tästä tulisi paita... Palautin hänet maanpinnalle lempeästi, nyt valitaan ensin ne trikookankaat, joita tultiin hakemaan. Aivan samoin minullekin käy kangasostoksilla, innostun ja suunnittelen, mutta minua ei ole kukaan palauttamassa maanpinnalle ;D 

ompele trikoot

Löysimme palalaarista kahta erilaista lycraa ja ompelimme niistä caprit lapselle.
Kaava on kirjasta Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin/ Lentoon -leggingsit. 
 

ompele trikoot


Syksyn kylmentyviä kelejä varten ompelin velourhousut

Tätä kangasta olen ostanut pari vuotta sitten alennusmyynnistä 3 metriä, joten riittää muutamaan oloasuhousuun!


ompele oloasuhousut


Kuuntelen parhaillaan äänikirjaa: Tunnista tyyppisi.

Sinäkin voit tehdä kirjaan liittyvän tempperamenttitestin osoitteessa http://www.tunnistatyyppisi.fi/

Minä tein testin juuri äsken. 16 vihreää 10 sinistä 4 keltaista 2 punaista osumaa. Vihreän tempperamenttityypin rikkaus tai taakka on ajatella, mitä muut ajattelevat jos teen niin tai näin. Sininen tyyppi puolestaan pitää järjestyksestä ja huolellisuudesta.

Tempperamenttityyppien idea on siinä, että oppii pikkuhiljaa tunnistamaan oman tapansa reagoida asiaan ja sitten muiden tyyppien tavan reagoida asiaan. Kun tunnistaa tempperamenttien erilaisuudet, niin toisten erilaisuuden hyväksyminen on helpompaa. Eihän toinen tahallaan ärsytä hidastelemalla tai järjestelemällä. Toisen tempperamentin tunnistamalla ja hyväksymällä ärsyttävät piirteet alkavat näyttämään järkeviltä tavoilta toimia. Ja mikä parasta, toisen tempperamentin tunnistamalla saat keinoja vetäistä juuri oikeasta narusta, kun haluat yhteistyön toimivan.

 

ompele oloasuhousut

 

Viime kerralla ompelin leveälahkeiset housut, joiden kangas oli läpikuultavaa. Miten housut voi vuorittaa helposti, tässäpä kuvalliset ohjeet.

 

Hyppää mukaan seuraamaan Kangaskorjaamon ompeluniksejä ja höpötyksiä

2 kommenttia:

  1. Varmaan ihanan pehmeät nuo velourhousut. Minun lapseni tykkäsivät siitä takavuosina, kun paljon velourista ompelin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on enemmän ollut joustofroteeta lastenvaatteissa käytössä. Toki velour on ihana materiaali, en tiedä miksei sitä ole tullut käytettyä enemmänkin. Minulla on yksi velourtunika, joten materiaali on monikäyttöinen.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.