tiistai 23. elokuuta 2022

Leveälahkeiset housut ja vuorin ompelu

Onko sinulla haaveissa leveälahkeiset housut ohuesta kankaasta, mutta et kuitenkaan haluaisi että kankaasta näkyy läpi. Näin ompelet ohuisiin housuihin vuorin.

ohuiden housujen vuori

 

Tämä ohut housukangas löytyi kangaskaupan palalaarista. Minua harmitti kun 1,5 metrin kangaspala piti ostaa kokonaan, olisin tarvinnut vain metrin. Kangaskeiju oli kuitenkin puolellani, sillä kotona keksin vuorittaa housut samalla kankaalla. Näin kangas tuli kokonaan hyötykäyttöön, eikä housuista näy läpi. 

Ompele leveälahkeiset housut


Muokkasin kaavan ensin sivusaumattomaksi, ettei kankaan kuvio katkea sivusaumassa. Asetin etu- ja takakappaleen 4 cm lomittain päällekkäin. Samalla lahje kapeni halutun levyiseksi.

Kaava: Ottobre 3/2020 Polynesian Flowers, koko 170 cm


Housujen leikkuusuunnitelma

 

Leikkasin ensin housut ja sitten vasta vuorin. Näin varmistuin, että kangas riittää varmasti housuihin, eivätkä lahkeet jää liian lyhyiksi. Siirsin leikatun housukappaleen ylijääneen kankaanpalan päälle ja leikkasin vuorikankaan täsmälleen saman kokoisena, vain lyhyempänä.

Housujen vuorin leikkaaminen

 

Housujen vuori on kuin minishortsit housujen alla. Vuorin lahkeen sisäsauman pituus on 3 cm. Huolittelin vuorin lahkeet saumuriompeleella.

 

Miten ommella vuori housuihin?


1. Ompelin housujen ja vuorin sisäsaumat ja haarasaumat. Tässä vaiheessa minulla oli siis housut ja minishortsit valmiina.

2. Asetin housut sisäkkäin oikeat puolet vastakkain. Ompelin vyötärön ympäri 1 cm:n päästä yläreunasta. Katso kuva alla.

3. Käänsin vuorin housujen sisäpuolelle. Ompelin kuminauhakujan 4 cm:n päästä yläreunasta. Jätin 3 cm ompelematta kuminauhan pujotusta varten.

4. Kiinnitin vuorin ja päällisen käsinpistoin 2 cm:n matkalta haarasaumasta.

 

Housujen vuorittaminen

 

Tilkuista ompelin barbeille vaatteita: röyhelöhameen, kimonon, housut ja shortsit. Barbien maatilalla on jännitystä ilmassa, kun hevosella on uusi kampaus. Kaikki ovat hevosen harjaa ihastelemassa, eivätkä tohinaltaan huomaa mihin hevonen on astumassa.

Barbien vaatteita tilkuista


Tästä löydät puolestaan ohjeet miten mekko vuoritetaan.


Hyppää mukaan seuraamaan Kangaskorjaamon ompeluniksejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.