perjantai 11. lokakuuta 2019

Ompele säilytyspussukoita vauvan vaatteista

Kierrätysmateriaalista ommellessa luovuus saa kukkia ja ideat lennellä. Voi testata, mitäpä tulisi jos tekee näin tai onnistuuko noin. Kierrätysmateriaali ei aseta paineita onnistumiselle. Jos tulee hutiompelus, sillä voi heittää vesilintua. Tällä kertaa kierrätin ompelemalla vauvan pienet vaatteet säilytyspussukoiksi. Ompelin pussukoita vauvan bodysta, fleecetakista ja -housuista, haalarista ja potkuhousuista. Olipa vaatekappale mikä vaan, niin kyllä siitä yhden pussukan saa.

säilytyspussukan ompelu

maanantai 7. lokakuuta 2019

Pirtanauhan kutominen margariinirasian kannella

Margariinirasian kannesta tulee oikein mainio nauhapirta. Se on kevyt kutoa ja käsitellä. Materiaali on ilmaista ja helposti saatavilla. Nauhapirran voi valmistaa yhdessä lasten kanssa ja kutoa pätkän pirtanauhaa sunnuntaipäivän ratoksi.

Tee itse pirtanauhakehikko margariinirasiasta

keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Farkkujen vyötärön pienentäminen

Tänään korjataan muutama vaate käyttökelpoiseksi. Korjaukseen mukaan pääsevät farkut, joissa on liian suuri vyötärö, ja neulepaita, joka on pesussa venynyt liikaa leveyttä. Korjaamiseen tarvitaan vyötärönympäryksen verran leveää kuminauhaa.


Farkkkujen vyötärön kaventaminen

perjantai 27. syyskuuta 2019

Pujottele heijastinnauhaa polkupyörän koriin

Polkupyörän koriin pujoteltu heijastin pysyy aina mukana. Heijastinnauhan pujottelu pyörän koriin on nopeaa ja helppoa, lopputulos on hohtavan käytännöllinen. Tässä käsityössä ei tarvita ompelutaitoja ja pujotteluun saavat lapsetkin osallistua.

polkupyörän koriin heijastin

maanantai 23. syyskuuta 2019

Kierrätysompelua - Barbille vaatteita rikkinäisistä sukista

Hyödynnä rikkinäisten sukkien hauskat kuviot Barbien ja Kenin vaatteissa. Nyt on luvassa helppoa ja hauskaa kierrätysompelua. Sukka onkin materiaalina reilusti joustavaa, sen voi vetäistä Barbien pään yli, eikä tarvitse ommella tarrakiinnityksiä.

Ompele rikkinäisistä sukista

tiistai 17. syyskuuta 2019

Kettuvillasukat - neuleen koristelu kirjomalla

Oletkos ajatellut että raitojen ja kirjoneuleiden lisäksi neuleita voisi kuvioida kirjomalla. Minä kirjoin villasukkiin varsipistoin viekkaan ketun katseenvangitsijaksi. Villasukkien koristelu oli kivaa ja kirjotut ketut valmistuivat yhdellä istumalla. Toisin kuin villasukat, joita kudoin kaksi vuotta.

kirjotut villasukat

keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Kääntöpaljettipipo pelastaa päivän

Ihanat kääntöpaljettikuviot ovat taas täällä, tällä kertaa pipojen muodossa. Kääntöpaljeteista saa helposti pipoon jotain ekstraa, ja mikä parasta niin kääntöpaljettikuviot ovat sopivan litteitä ja mahtuvat pyöräilykypärän alle.

ompele kääntöpaljettipipo