sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Kierrätyshousut - ompele vanhojen housujen takakappaleista uudet housut

Housujen polvet olivat kuluneet puhki useampaan kertaan, mutta takakappaleen kangas oli uudenveroista, joten en halunnut heittää housuja roskiin. Miten hyödyntää takakappaleen kangas mahdollisimman kokonaisvaltaisesti? Ompelemalla uudet housut! Näin syntyivät kierrätyshousut, joissa on hyödynnetty vanhojen housujen takakappaleita.

Ompele eriparilahjehousut


keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Vyölaukku ja miten piirrät kaavat itse

Ompelin vyölaukut farkkutilkuista. Vyölaukku saa persoonallisen ilmeen tilkkupinnasta ja saumat tukevoittavat laukkua, eikä erillistä tukikangasta tarvita. Kaavat vyölaukkuun voit piirtää itse käyttäen puhelinta mallina, jolloin laukku on juuri sopivan kokoinen puhelimen kuljettamiseen. Muuttamalla hihnan pituutta vyölaukusta saa vartalolaukun/ olkalaukun.


Ompele vyölaukku


torstai 22. joulukuuta 2022

Lamppukorvakorut vanhasta kyntteliköstä

Koulumme vanhat sähkökyntteliköt olivat menossa kierrätykseen, joten nappasin ne kaikki talteen uusiokäyttöön. Tein vanhoista hehkulampuista korvakorut ensin itselleni. Ja sitten innostuimme työkavereiden kanssa pitämään työpajan, jossa teimme lamppukorvakoruja jo lahjaksi asti.

 

Korvakorut lampuista

perjantai 9. joulukuuta 2022

Poro makrametekniikalla tai virkaten

Paperinarusta kieputettuun renkaaseen voi solmeilla tai virkata porokoristeen. Poron voi ripustaa kuusen oksalle, seinälle tai liimata joulukorttiin/ lahjapakettiin.

Porokoriste


perjantai 21. lokakuuta 2022

Halloween-askartelua: lepakkosormus ja suodatinpussilepakko

Tykkään askarteluista, joita voi oikeasti käyttää eikä pelkästään ihastella seinällä tai pöydällä. Tämän lepakkosormuksen voit pujottaa sormeesi halloween-asuasi täydentämään. 

Lepakkosormus halloween

 

sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Tarpeeseen ommeltuja housuja: pyöräilyhousut, caprit ja oloasuhousut

Tarpeeseen ommellut housut ja oikea kangasvalinta. Tällä yhdistelmällä syntyvät lempihousut, jotka pääsevät usein käyttöön. Tässä kuvakooste ompelemistani housuista höystettynä kuulumisilla.


ompele pyöräilyhousut

tiistai 23. elokuuta 2022

Leveälahkeiset housut ja vuorin ompelu

Onko sinulla haaveissa leveälahkeiset housut ohuesta kankaasta, mutta et kuitenkaan haluaisi että kankaasta näkyy läpi. Näin ompelet ohuisiin housuihin vuorin.

ohuiden housujen vuori