perjantai 14. elokuuta 2020

Mitä ommella tilkuista osa 1

Mitä ommella tilkuista ja jämäpaloista, tässäpä on 20 ideaa. Toivottavasti saat tästä koosteesta runsaasti ideoita tursuavan tilkkulaatikon hallintaan ja jämäpalojen hyödyntämiseen. Jatko-osa tilkkujen hyödyntämiseen on tulossa muutaman päivän sisään.

Farkkulaukku tilkuista

perjantai 24. heinäkuuta 2020

Barbielle kruunu - virkaten tai muovisesta pääsiäismunasta

Innostuin tekemään Barbielle asusteita kaikenlaisista materiaaleista. Ensimmäiset kruunut leikkasin superhelposti suklaamunan muovikuorista. Toiset kruunut virkkasin rautalangan ympärille. Joustokuminauhan pätkä oli puolestaan täydellinen pikkuhousumateriaali. Kuumaliimasta sulatetut möykkykengät pysyvät toki jalassa, mutta kauneudella eivät ole pilatut.

Askartele pääsiäismunan muovikuoresta kruunu

maanantai 22. kesäkuuta 2020

Askartele helmimassasta leikkiruokaa

Prinsessakakku, kierretikkari, popcornkulho ja muut leikkiruoat löytyvät nyt lasten kesäkioskin valikoimasta. Askartelimme leikkiruokaa helposti muovautuvasta  ja itsestään kuivuvasta helmimassasta. Nuukailimme helmimassan käytössä ja piilotimme leikkiruokien sisään mm. maitopurkin korkkeja. Koristeluun käytimme askarteluhelmiä.


Helmimassa askartelu

perjantai 12. kesäkuuta 2020

Resorin ompelu pääntielle näppituntumalla

Miten resorin ompelu paidan pääntielle onnistuu näppituntumalla? Keksin ottaa resorin ompelun avuksi sormiviivaimen, jotta saan venytettyä resorin tasaisesti, eikä pääntien resorikanttauksesta tule kupruilevaa. Samalla tekniikalla resorin voi ommella kädentielle tai taskunsuuhun.

Pääntienresorin ompelu

perjantai 29. toukokuuta 2020

Taskun ompelu - erilainen ja hauska sydänmalli

Taskut ovat vaatteissa usein tarpeelliset. Joten miksipä ei ompelisi saman tien jotain kaunista ja koristeellista taskua. Tämä sydämen muotoinen tasku saa hymyn huulille ja taskun ompeluun tarvitaan vain yksi lisäkappale verrattuna tavalliseen taskuun.

Sydämen muotoinen tasku

perjantai 22. toukokuuta 2020

Ompele käsinukke sukasta

Sukkahemmo on rikkinäisestä sukasta syntynyt käsinukke. Käsinukkeohje on sovellettavissa jokaisen leikkijän tarpeisiin, käsinuken voi askarrella nopeasti tai harkitusti ajan kanssa, helposti tai yksityiskohdilla kuorruttaen. Meillä Sukkahemmot vilistivät metsäretkelle ennen kuin liimat ehtivät kuivua.

Helppo käsinukke ohje

lauantai 16. toukokuuta 2020

Kasvomaskin ompelu - pehmeä kuminauha trikoosuikaleesta

Nyt kerron kaksi näppärää ompeluniksiä, joita voi käyttää muuhunkin kuin kangasmaskien ompeluun. Ensinnäkin sormisilitys on laiskan silittäjän pelastus. Ja toiseksi kuminauhan tai nyörin voi korvata trikoosta leikatulla suikaleella.

Ompele kasvomaski