perjantai 14. helmikuuta 2020

Piirrä kaavat nukenvaatteisiin

Voi kun elämä olisi helppoa jos olisi vain kahta standardikokoa nukkeja, isoja ja pientä. Mutta nukenvaunuissa lykättäväksi löytyy lisäksi melko pientä ja keskisuurta nukkea sekä kaikkea niiden väliltä. Kaikki erikokoiset nuket tarvitsevat omat kaavat ja vaatteet. Tässä onkin tietopaketti miten nukelle voi piirtää kaavat. Postauksen lopusta löydät tulostettavat kaavat 33 cm nuken vaatteisiin.

Piirrä kaavat nukenvaatteisiin

perjantai 7. helmikuuta 2020

Ompele Baby Bornille sukkahousut

Tämä on viiden  minuutin sukkajuttu! Ompele rikkinäisistä sukista Baby Bornille sukkahousut. Nämä valmistuvat niin nopeasti, että saman tien voit tehdä useamman. Olen innostunut rikkinäisten sukkien uusiokäytöstä ja postauksen lopusta löydät lisää vinkkejä niiden käsityölliseen kierrätykseen.

Ompele Baby Born nukelle sukkahousut

sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Ompele Baby Born nukelle paita sis. kaavat

Nyt on luvassa Baby Bornin vaatekaapin täydennystä, kauan odotettu ompeluohje Baby Bornin paitaan on vihdoin valmis. Postauksesta löytyy tulostettava kaava, niin pääset heti aloittamaan paidan ompelun. Ompelin Baby Bornin paidat pieneksi jääneistä vauvanvaatteista, niistä saa kivoja printtejä ja kuvioita. Lisäksi kerron miten paitakaavasta voi muokata nukelle liivin tai takin. 

Baby Born nukelle kaavat

perjantai 24. tammikuuta 2020

Miten piirrät nopeasti kaavat paitaan

Peruspaidan etu- ja takakappale ovat melkeinpä identtiset. Ainut ero on pääntien ja kainalon kaarissa. Joten paidan taka- ja etukappaleen voi jäljentää kaava-arkilta kaavapaperille päällekkäin. Ajansäästö on varmaa, kun ei tarvitse piirtää kuin pääntie ja kainalo uudestaan. Kaavapaperirullasta riittää leikata irti vain yksi miehustakappale. Tässä postauksessa jaan muutkin kaavanpiirtoniksini.

Nopea kaavojen piirtäminen

perjantai 17. tammikuuta 2020

Ompele huomaamaton paikka vuoropistoin

Lapsi sai second hand -takin, jonka hihassa oli reikä. Täytevanu pyrki ulos maailmaa katselemaan. Mietin miten saisin täytevanut takaisin piiloon. Takki on tarkoitettu "pyhätakiksi", joten paikan olisi hyvä olla huomaamaton. Ompelukoneella ei edes pääse ompelemaan hihan sisälle, joten on pakko turvautua käsin ompeluun. Vuoropistot ovat huomaamattomia, eivätkä näy päällepäin. Paikkamateriaaliksi löysin melkein samaa mustaa kangasta, mutta hätätilassa paikkausmateriaalia voi lainata takin piilossa olevista osista.

Huomaamaton paikka

perjantai 10. tammikuuta 2020

Paperimassa-askartelua munakennoista

Mitä on paperimassa-askartelu, se on sotkua munakennoista. Ei kun taidetta munakennoista mun piti sanomani. Keräsin viime pääsiäisenä violetit munakennot talteen pääsiäismunista. Nyt oli aika tarttua sauvasekoittimeen ja huristaa ne munakennot mössöksi. Lasten mielestä litsuva paperimassamössö oli aika ihanaa. Tässä on ohjeet paperimassan tekemiseen ja vinkkejä mitä paperimassasta voi askarrella.

onnittelukortti paperimassasta

keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Miltä näyttävät blogini tilastot - kooste suosituimmista käsitöistä

Vuoden vaihtuessa bloggaajat julkaisevat vuoden hitit ja ehkäpä hutitkin koostepostauksessaan. Minä ajattelin ottaa aiheeseen vähän erilaisen, tilastollisen näkökulman. Selailin läpi tilastot, löytyisikö sieltä jotain huomioitavaa tai aihetta iloon. Ehkä sinäkin olet innokas kurkistamaan kulissien taakse, joten katsotaanpa yhdessä teidän lukijoiden kanssa millaisia lukuja Kangaskorjaamon takahuoneesta löytyy.  Ota tästä karjalanpiirakka ja liity seuraan.

Leikkiruokaa karjalanpiirakat