sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Nokkossaippua hiuksille

Tässä on tarjolla superfoodia hiuksille nokkossaippuan muodossa. Luonnon väriaineista saa hauskan lisän saippuaan. Valitsin saippuaan hiuspohjaa helliviä ja ravitseviä öljyjä. Näillä ohjeilla valmistuu myös tavallinen hiussaippua hamppu- ja avokadoöljyillä höystettynä.
 
Nokkossaippuan valmistus

sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Uimahousujen ompelu ja miten ommella vuori siististi

Uimahousujen ompelu olikin yllättävän nopeaa. Uimahousuihin tuli vain kolme saumaa ja vuori on helppo tehdä yhdestä yhtenäisestä kappaleesta. Tärkein ompeluvinkki lycralle on tuore, pakkauksesta juuri otettu pallokärkineula, sillä hyppytikit saavat äkkilähdön, jos niitä meinaa näkyä.

Uimahousujen ompelu
 

sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

perjantai 4. kesäkuuta 2021

Uimapuvun ompelun ABC

Nyt on tarjolla vinkkejä uimapuvun ompeluun. Uimapuvun ompelu onnistuu pallokärkineulalla ja ihan tavallisella kuminauhalla. Postauksen lopussa on tuunausniksi, miten liian suuren uimapuvun voi pienentää sopivaksi.

Uimapuvun ompelu

 

perjantai 28. toukokuuta 2021

Kännykkälaukku ja kaksivärinen vetoketju

Onko sinulla joskus vaikeuksia päättää sopivan väristä vetoketjua laukkuun tai vaatteeseen? Tässä on ratkaisu, ompele kaksivärinen vetoketju! Samalla saat ompelutyöhösi hauskan jujun.

 

Vetoketjun tuunaus


torstai 20. toukokuuta 2021

Lierihattu ja koristeompeleita metallilangalla

Kimalteleva konekirjontalanka on kaunis yksityiskohta lierihatussa tai missä tahansa vaatteessa. Hopean värisen metallilangan pariksi voi valita ompelukoneen koristeompeleita. Kiiltävä metallilanka ja suoralla ompeleella tehdyt tikkaukset ovat myös lyömätön yhdistelmä. 

Metallilangalla ompelu

lauantai 8. toukokuuta 2021

Salama -lippalakin kaavat ja ompeluohje

Ompele itse lippalakki. Tämä korville ulottuva malli suojaa hyvin auringolta. Vain kolmesta osasta leikattava lippiksen kupu mahdollistaa suuren kuviot tai väriblokit.

Lippalakin kaava