maanantai 24. kesäkuuta 2019

Retrokaava; vauvan aurinkohattu

Tämä aurinkohattu on rakas muisto vauvavuosiltani, mummini ompeli sen minulle. Aurinkohattu on kuin huivi tai voisiko sitä jopa hilkaksi sanoa. Kaavoitus on yksinkertaisuudessaan nerokas, hattu ommellaan tasona ja nappikiinnityksen ansiosta se muotoutuu hatuksi. Toivoisin hatun sopivan mahdollisimman pitkään vauvallemme, mutta kyllä se taitaa pieneksi jäädä. Siitäpä tulikin mieleen piirtää hatun kaavat ja ommella hattu seuraavassa koossa. Postauksen lopussa on linkki tulostettavaan kaavaan.

Vauvan aurinkohattu

tiistai 18. kesäkuuta 2019

Ideoita helmimassa-askarteluun

Kesäloma ja tekemisen puute, mitäpä hauskaa keksisimme lasten kanssa. No sehän on aika korkata helmimassapurnukat. Helmiäismassailu on luovaa ja valmiit itse tehdyt jutut pääsevät leikkeihin mukaan. Helmimassa kuivuu huoneenlämmössä, joten massasta voi muovailla koristeita suoraan esim. kehyksen tai purkin päälle. Kuivuessaan massa kiinnittyy pysyvästi.


torstai 13. kesäkuuta 2019

Miten leikata vino kangas?

Mitä tehdä kun kangas on vinossa esipesun jälkeen? Erityisesti puuvillatrikoilla on tätä vinoutumisongelmaa. Millä keinoin vinosta kankaasta saa leikattua vaatteen, jossa saumat eivät kierrä. Onko parempi leikata kangas lankasuoran eli silmukkajonon mukaan vai silmukkarivit/ kudelangat huomioiden? Voisiko kaavojen asettelussa vähän huijata ja unohtaa langansuunnan.

puuvillatrikoosta paita

keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Vapaa konekirjonta - kirjo omalla kotiompelukoneellasi

Onko vapaa konekirjonta sinulle tuttua? Nimensä mukaisesti se on aivan vapaata eli voit piirtää ompelukoneella kankaalle juuri sellaisen kuvan kuin haluat. Kangasta ohjataan ompelukehyksen avulla. Vapaata konekirjontaa voi tehdä ihan jokaisella kotiompelukoneella, etkä tarvitse mitään kalliita lisälaitteita.

vapaa konekirjonta

keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Miten ompelen housut

Nyt kerron sinullekin mikä on minun tapani ommella housut. Valitsen sivusaumattoman kaavan. Etutaskuissa kikkailen koristeompeleilla. Vyötärön kuminauhakujaan pujotan leveän kuminauhan, joka ei mene kierteelle kahden lyhyen apuompeleen ansiosta. Tästä lähdetään liikkeelle ja katsotaan mitä tulee.

housujen ompeluniksit

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Palomieshuppari ja yksivärinen applikointikuvio

Tässä on uusi lapsen lempihuppari. Minäkin myhäilin tyytyväisenä ommellessani, yksivärinen applikointikuvio on helppo ommella ja vetoketjun kohdistukselle sai antaa piut paut.

helppo applikointikuvio

sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Mekkotehdaskirjasta Elina - ohjeet kaavan suurentamiseen

Aiomme nauttia tulevasta kesästä mekon helmat hulmuten. Valitsimme Mekkotehdas -kirjasta Elina-mekon kesän viettoon. Lapsi olikin päässyt huomaamatta kasvamaan Mekkotehdas -kirjan kaavoista yli. Mutta ei hätä ole tämän näköinen kaavan suurentaminen yhdellä tai kahdella koolla on helppoa.

retrokankaasta mekoksi