torstai 16. tammikuuta 2014

Pahaa sutta ken pelkäisi osa 4 ¼

Sepe Susi  -jatkosarjamme on edennyt jo neljänteen (ja risat päälle) osaan. Tässä jaksossa Sepe Susi uneksii possujen jahtaamisesta, eli toisin sanoen ompelin yöhaalarin. Kaavat kopioin Ottobre-lehdestä 4/2012, Jumpsuit, koko 104. Kavensin kaavaa ainakin 6 cm. Jätin hupun pois ja laitoin tilalle pääntieresorin. Vetoketjun laitoin keskelle eteen.

 

Selkään painoin Sepen hahmon kontaktimuovisabluunalla ja Sepen jalanjäljet tein perunaleimasimella. Haalarissa oli keskitakasauma, joten Sepen piti mahtua takakappaleen puolikkaaseen. Ajattelin ettei kannata yrittää tehdä painokuviota sauman yli, että kuviosta tulee varmasti siisti ja tarkkarajainen.

 
Tässä vaihekuvia pääntieresorin ja vetoketjun ompelusta.
- Pyöristin resorin päät.
- Jätin vetoketjulle 1 cm saumanvaran, neulasin ja ompelin resorin avoimesta reunasta pääntielle.
- Ompelin vetoketjun etusaumaan, vetoketjun oikea puoli kankaan oikeaa puolta vasten.
- Viimeisenä tein lyhyet (noin 2 cm) tikkaukset kankaan oikealla puolella vetoketjun alkupäähän.
 Yöhaalari edestä ja takaa.
Kun kerran olin nähnyt vaivaa ja leikkonut kontaktimuovisabluunan ja kaivertanut perunalaimasimen, niin tein samoilla aineksilla trikoopaidan. Olen tehnyt melkein samanlaisen paidan aikaisemminkin, mutta se lähti lahjaksi. Tämä jää meille käyttöön. Kaava Ottobre 1/2013, Formal or Fun, koko 104 cm.

Näiden ompelusten myötä alkoi ompelukoneeni (Bernina 550) voiteluvalo vilkuttaa. En tiennyt sellaista olevankaan. Ohjekirjan mukaan merkkivalo syttyy 360 000 tikin jälkeen. Tuo tikkimäärä tuntuu isolta, vaikka toisaalta aika vähälle on jäänyt ompelukoneen ääressä istuminen. Tuon tikkimäärän kertymiseen on mennyt vuosi ja kolme kuukautta, sama aika minkä blogini on ollut olemassa. Putsasin pölyt, öljysin osat, resetoin tikkilaskurin, mutta merkkivalo jatkaa urhoollisesti vilkkumistaan. Joko kone kaipaa ammattihuoltajaa tai minulta jäi jotain oleellista ymmärtämättä manuaalista.

Sepe Susi jatkosarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet osat:
http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2013/09/pahaa-sutta-ken-pelkaisi.html
http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2013/09/pahaa-sutta-ken-pelkaisi-osa-ii.html
http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2013/10/pahaa-sutta-ken-pelkaisi-osa-iii.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.