tiistai 6. toukokuuta 2014

Kotiompelijan vinonauhansilityslaite

Joskus kaipaan kuviollista vinonauhaa. Joskus olisi hyvä saada kankaan kanssa täsmälleen saman väristä vinonauhaa. Joskus kaupat ovat liian kaukana tai jo kiinni, kun vinonauhan tarve iskee. Tällä konstilla voin tehdä monen levyisiä vinonauhoja, juuri oman tarpeeni mukaan.

1. Leikkaan kankaasta täysvinoon suikaletta. Huom. kangas kannattaisi silittää ensin. Tämän kukallisen vinonauhan käytin farkkuboleron reunojen huolitteluun.

vinonauhan leikkaaminen


2.  Kiinnitän silmäneulan silityslautaan siten, että neulan keskikohdan alle voi pujottaa valmistuvan vinonauhan. Jos nauhan leveys on 2 cm, niin silloin neulakin on irti 2 cm.

tee itse vinonauhaa


3. Asettelen toisellä kädellä nauhaa kouruksi ja vedän toisella kädellä valmista vinonauhaa. Silitysrauta pysyy paikoillaan silmäneulan vieressä.

ohje vinonauhan valmistamiseen


Kuvassa näkyy myös toinen mahtava apuväline, silikoninen silitysraudansuoja.

Jatkolukemista vinonauhan ompelusta löytyy Evil Dressmakerin blogista. Samaisessa blogissa näkyy  oikea vinonauhan silitykseen tarkoitettu laite.

Vinonauhalaitteen voi ostaa Ullakalta. Erilevyisille vinonauhoille on omansa. Minäkin olen muistaakseni yhden ostanut, mutta se on hukassa.

Tästä vinonauhan silityksestä on tehty uusi ja parenneltu postaus video-ohjeineen: tee itse vinonauhaa.


5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, empä oo ikinä tajunnu tämmöstä. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno idea! Oli pakko pinnata Pinterestiinkin! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkkauksesta Johanna! Tuo neulasysteemi on oikein näppärä, etenkin jos ei hirveän usein tarvitse vinonauhaa valmistaa. Itse kun töissä joudun tekemään niitä aika paljon niin silloin se varsinainen laite on helpompi käyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Mulla on sellainen kutina, että olen ostanutkin vinonauhan silityslaitteen ja hukannut jo sen. Silmäneula pysyy minulla tallella silityslaudan päällisessä kiinni :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.