maanantai 21. huhtikuuta 2014

Farkkubolero tilkuista

Tyttären farkut jäivät pieniksi, nyt ne saivat uuden elämän bolerona. Lisäksi tarvittiin yhdet aikuisten farkut tilkkuiluun. 

farkkubolero

ompele farkusta bolero

farkkujen kierrätysKaava on muokattu t-paidan kaavasta. Samalla kaavalla ompelin aikaisemmin neulosboleron. Lisäsin keskietuun ja keskitakaan 3 cm väljyysvaraa, koska farkkukangas ei ollut joustavaa. Hihaa levensin 4 cm. Sovituksen yhteydessä alensin kainaloa 2 cm. Muotolaskokset tein alhaalta ylöspäin rinnan alle ja lapaluun alle. Näin boleron alareuna tulee tiiviisti vartaloa myöden.

kierrätysompelua farkusta

Ompelin boleroon yksityiskohtia tikkauslankaa säästelemättä. Katsoin mallia yhdestä kaupasta ostetusta takista ja tein valepoikkisauman rypytyksillä hihaan. Kuva alla.

Lapsemme täytti jo muutama kuukausi yhden vuoden. Ilmassa on ollut ajatusta painaa hänen kätensä jäljet johonkin, ja siinä ne nyt ovat, hihassa.

kierrätä vauvan farkut
Hihan ompelua

Pienten farkkujen pienempääkin pienempi vetoketju on taltioitu boleroon.

yksityiskohta vetoketju


Boleron reunat käänsin vinonauhalla. Tein vinonauhan itse, niin sain kuviollista nauhaa.
Kuvalliset ohjeet vinonauhan silittämiseen silmäneulan avulla ovat täällä.Farkuissa oli sävyeroja ja taivaanrannan kuva tulikin hyvin esiin.Tästä se ajatus lähti, pienistä 92 cm farkuista.Kierätysfarkuista ompelu on hyvinkin edullista, jopa ilmaista. Tarvitsi ostaa vain valkoista kangasväriä kaupasta. 

Muut mahtavat ideat vanhoista farkuista

7 kommenttia:

 1. Ihan huikee tuo selkäosa, wau! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno, upeat pilvet ja aurinko! Luulin ryhmän pikkukuvasta, että kyseessä on joku trikoovaate, kun oli jotenkin niin sileän näköinen.Ei voi kuin ihailla, kuinka olet saanut noi sävyerot käytettyä.

  VastaaPoista
 3. Wautsi wau, tälle täytyy kyllä nostaa hattua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos.... mää oon sanaton teidän kommenteistanne :)

  VastaaPoista
 5. Mistä keksit tuon aurinkokuvion selkään? Mielettömän hieno! Wau! Ja pieni vetskari yksityiskohtana on myös tosi ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöllä kun en saa unta, niin pidän ajatukset kurissa ja mietin vain ompeluita/ käsitöitä. Unen satumaasta ne ideat syntyvät :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.