maanantai 12. tammikuuta 2015

Elvis ja Madonna

Nyt joulun jälkeen voin jo paljastaa, mitä ompelin Facebookin ompeluryhmässä järjestettyyn joulukalenterivaihtoon.

Meikkipussukat, jotka voi ripustaa naulakkoon. Kaikilla "oikeilla" tilkkutöillä pitää olla nimi, joten saanko esitellä: Elvis ja Madonna. Vihreässä pussukassa on samanlainen hopeanauha kuin Elviksen housujen sivusaumassa.

Patalaput, ommeltu vanhoista farkuista. Sisään laitoin eristeeksi froteepyyhkeen. Leikkasin ja silitin kuviollisesta puuvillakankaasta vinonauhan reunoille. (Näiden "Levisten" ompelussa oli näköjään tullut pieni moka, kun takataskut olivat samanlaiset, eivätkä toistensa peilikuvat)

Neulatyynyt ompelin ruusunmalliseksi. Tein itselleni samalla. Mutta en kyllä raaskinut vielä ottaa omaani käyttöön.

Näillä ohjeilla syntyy ruusun tai muffinssinmallinen neulatyyny. Muffinssineulatyynyyn valitaan ruskeansävyjä ja reunimmaisen renkaan voi tehdä paperivuoan väriseksi.
Leikkaa kangassuikaleet:
1. 12 cm x10 cm
2. 12 cm x 14 cm
3. 12 cm x 20 cm
4. 12 cm x 27 cm

Ompele jokaisen palan 12 cm pitkät sivut yhteen oikeat puolet vastakkain. Taita pala kaksinkerroin. Sauma jää sisäpuolelle. Täytä ura vanulla. Laita renkaat sisäkkäin.

Leikkaa pahvista/ muovista pala pohjaksi ja päällystä se kankaalla. Ompele pohja kiinni käsin.

Itse käytin neulatyynyn pohjaan kanafileepakkauksen keltaista muovia. Leikkasin suikaleet kaksinkertaisesta kankaasta; päällimmäinen oli läpinäkyvää pitsiä ja alimmainen violettia collegea.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.