sunnuntai 2. elokuuta 2015

Niksejä keittiöön ja postilaatikolle

Edellisessä postauksessa mainitsin, että kakkua on syöty paljon. Haluan ikuistaa tänne blogiini kauneimman koskaan tekemäni kakun. Varmasti muut tekevät vielä hienompia kakkuja, mutta omalla mittapuullani tämä on onnistunein koristelu. Prinsessakekseistä saa kakkuun komean kukkakimpun. Vihreät osat ovat elintarvikevärillä värjättyä valkosuklaata. Toivoisin kyllä omistavani vakaamman pursotuskäden, aika haparoivia nuo lehdet ja varret ovat. Mokkakakun resepti löytyy Raision Keittokirjasta.

Kevään aikana postin mukana alkoi ilmestyä uusi mainoslehtinen, Postinen nimeltään. Täysi turhake, jos minulta kysytään. Ilmeisesti Postilla on rahat vähissä ja keräävät mainostuloja itselleen tällä keltaisella lirpakkeella. Vai miksi se mainosposti täytyy pakata erilliseen kuoreen. Kivoja kuvia noissa kääreissä joka tapauksessa on. Annoin lehtiselle uuden ulkomuodon ja teippasin ne kirjekuoriksi. Kaikki kirjeposti lähtee meiltä nyt iloisen oranssissa kuoressa. Aikaisemmin uusiokäytin seinäkalentereita kirjekuoriksi, ja on niitä vieläkin jäljellä.

Olen tässä kesän aikana ratkaissut myös yhden ikuisuuskysymyksen: kummin päin foliota käytetään. Ratkaisu löytyi kirjasta: Herkkuja perunasta sivulta 16. Kiiltävä puoli foliosta tulee ruokaa vasten. Se heijastaa lämmön paremmin takaisin ruokaan, ja ruoka kypsyy nopeammin. Kesällä olemme grillanneet kasvisnyyttejä folion sisällä ja tietenkin olen käyttänyt foliota juuri väärin päin. Tässä on yksi reseptilinkki kasvisnyytteihin.

6 kommenttia:

 1. Kiva kakku ja näppärä kierrätysidea nuo sinun kirjekuoresi.. Foliota olen muuten minäkin käyttänyt näemmä väärinpäin.. kiitos siis vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Blogistani mitatulitaastehtya.blogspot.fi löytyy sinulle tunnustus. Käy kurkistamassa! ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Mialle ja Maaritille haasteita. Hienoa, että olette löytäneet blogiini ja antaneet tälläisen huomionosoituksen. Valitettavasti olen aina ollut vähän huono laittamaan ketjukirjeitä ja muita sellaisia eteenpäin. Joten toivottavasti ette pahastu, jos vastaaminen haasteeseen jää tällä kertaa väliin.

  VastaaPoista
 4. Heh, mullakin olis sulle haaste :D Mutta ei haittaa vaikka jää väliin :) Oon muuten tuumannu ihan samaa, miten turhia on nuo postin "lehdet". Sitä paperin määrää mikä tässäkin haaskataan, sulla onkin kiva uusiokäyttökohde niille.

  VastaaPoista
 5. Kiitän haasteesta, mukava kun tulit ajatelleeksi blogiani. Posti saa maistaa omaa lääkettään, kun kierrätän nuo oranssiset lehtiset uudelleen lajittelukeskuksen kautta :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.