perjantai 18. joulukuuta 2015

Jouluaskarteluja

Lapset ovat innoissaan saadessaan tehdä joulukoristeluja. Tulosta on syntynyt. Keittiön sivuikkunaa koristaa lumiukkojen rivi. Porokin siellä kurkkii ikkunasta sisään.


Lyhyet ja pitkät organza-, satiini- ja pitsinauhat pääsivät nauhalaatikosta tuulettumaan, kun ripustimme lumiukot verhotankoon roikkumaan.Kyllästynyt tonttuihin... Poron siluetin voit ladata omaksesi tästä.


Näille joulukuusenpalloille ei ole vielä mitään paikkaa mihin ripustella, mutta teimme silti niitä vanhan kirjan sivuista. Ohje löytyy täältä.


Karkkikuusiin tarvitaan iso ja pieni styroxkartio ja kolme pakettia konvehteja. Kartion voi päällystää vihreällä silkkipaperilla, niin valkoinen ei paista läpi konvehtien raoista. Konvehdit kiinnitetään styroxiin päättömillä nuppineuloilla. Karkkikuusen koristeluun sopivat helminauhat. Harmi, kun en löytänyt toiseen kuuseen latvatähteä.


Lasten kanssa on turvallisinta tehdä kynttilöitä mehiläisvahasta rullaillen. Lämmitin ensin kymmenen sekuntia mehiläisvahalevyä uunissa, niin levy taittuu paremmin tiiviille rullalle. Toinen vaihtoehto on lämmittää levyä hiustenkuivaajalla. Ohjeita kynttilöiden tekoon löytyy googlettamalla varmasti paljon, tässä yksi.
Jouluinen kynttiläteline ei vaadi muuta kuin omenaporan. Tein pikaiseen vielä huopapalloista mansetin.

P.s. Kangaskorjaamon joulukortit on tehty myös tänä vuonna vanhan kirjan sivuista.
Kannattaa kurkata myös tilaa säästävä joulukuusivinkki.

2 kommenttia:

  1. Kivat tonttuverhot :) Ja poro on hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan. Hyvää loppuvuotta sinulle Raisa ja vielä parempaa Uutta Vuotta 2016.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.