tiistai 29. joulukuuta 2015

Tonttulakkeja ja Pipoja

En ole jaksanut esitellä jokaista tekemääni pipoa erikseen, joten nyt pamahtavat eetteriin kaikki syksyn ja alkutalven aikaansaannokset kerralla.

Jouluaattona ehtii hyvin vielä ommella neljä tonttulakkia. Tämä jouluinen kangas on Paapiilta. Kun sitä tarkemmin katsoo, niin siinä on ihan selvästi poronsarvia lumihiutaleiden keskellä. Mutta jos kääntää kankaan ylösalaisin, niin siinä onkin joulukuusenoksia koristepalloineen.


Virkkasin pojalle pipon. Kaksinkertaisella langalla pipo valmistuisi yhdessä illassa, jos ei tarvitsisi purkaa liian pienen koon takia. Tiedän tämän, koska kokeilin. Vuoritin pipon trikoolla, ettei tuuli puhalla niin helposti läpi. Tykkään tästä kohokuvioisesta mallista, siitä saa kauniin yksivärisenä tai raidallisena. Kuvio on yksinkertainen tehdä pylväillä.

Ohjeet pipon virkkaamiseen löytyvät tästä postauksesta. Sieltä löydät myös videon miten kohopylväät ja puolipylväät virkataan siten, että ruutukuvio muodostuu.

Kudoin miehen toiveiden mukaan tummansininen peruspipon joustinneuleella ilman minkäänlaisia kommervenkkeja. Edellisen pipon taisin kutistaa pesukoneessa pilalle. Nalle-lanka loppui 2 cm ennen maalia, joten jatkoin pätkällä parhaiten sopivaa jämälankaa. Ei sitä kukaan päälaelta huomaa.Osallistuin FB-ompeluryhmän pipovaihtoon. Lähetin pipon, jossa oli virkattuja perhosia koristeena. Posti toi vaihdossa keltaraitaisen tähtipipon. Poika vei sen heti omaan vaatekoriinsa ja sanoi, että "Kyllä nyt Eemeli hämmästyy" tarkoittaen leikkikaveria naapurista.
Ohje pienempään perhoseen, joka valmistuu yhden kerroksen aikana.
Ohje isompaan perhoseen.

Lankojen paksuutta ja koukun kokoa vaihtelemalla saa vielä hienosäädettyä perhosten kokoa. Virkkasin pari ylimääräistäkin perhosta harjoituskappaleiksi.Tonttulakit taisivat jäädä vuoden viimeisiksi ompeluiksi. Laskin jo saldon, kuinka paljon on tullut ommeltua vuoden aikana, 39,5 m. Lukuun mukaan on laskettu vain uusista kankaista ommellut tuotteet, kierrätyskankaiset ja tilkkutyöjutut tulevat vielä kaupan päälle.

3 kommenttia:

 1. Kivoja tonttulakkeja, ja mikäs ihana pieni nyytti siellä ekassa kuvassa!? :) Kivan näköinen neulepinta pojan pipossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyytti tuli ensilumen mukana. Tykkään kans kovasti tuosta virkatusta pinnasta, näitä pipoja voisi tehdä useammankin.

   Poista
  2. Ihana! <3 Lämpöiset onnittelut! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.