keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Papukaijamaiset niskatyynyt autoon

Ostimme uuden auton! Sen kunniaksi ompelin lapsille niskatyynyt autoon. Nyt kelpaa ottaa päivätorkut kaupunkireissulla. Muotoilin kaavat muistuttamaan papukaijaa. Tyynyn toinen reuna on tarkoituksella paksumpi, niin hyvää nukkumisasentoa voi hakea joko nokan tai pyrstön päällä. Näihin tyynyihin sai myös mukavasti käytettyä joustofrotee- ja velourtilkkuja.

ompele niskatyyny

Tällä nettisivustolla on paljon hauskoja ideoita niskatyynyihin, sieltä katsoin meidänkin omiin mallia. 

Mustat tereet saumakohdisssa tuovat hyvin rytmiä vartalon eri osiin. Linnun jalkoina ovat kangastuppilot, niihin ei tarvinnut laittaa edes vanua sisälle.

papukaija niskatyyny

Toinen tyyny tuli tehtyä vähän vahingossa, kun leikkasin pyrstöosan ensin peilikuvana verrattuna muihin osiin ja jalkoja ompelin 30 cm liikaa. Tein samantein kaksi tyynyä, kun kerran osia tuli leikattua ylimääräisiä.


Kuvasta huomaa, että toinen tyyny ei oikein mahdu turvaistuimen kanssa käytettäväksi, mutta onpahan sitten odottamassa, kun lapsi siirtyy korokeistuimeen.

niskatyyny autoon


Ompelin autolle "tervetuliaslahjaksi" kaksi kosteudenkeräjää. Tarkemmin sanottuna nämä ovat pienet tyynyt, joissa on sisällä  400 grammaa Rainbow kissanhiekkaa. Hiekkapussin kyljessä lukee silikageeli. Näiden tyynyjen tarkoitus on estää auton ikkunoita huurustumasta sisäpuolelta.

Matkailuautoissa tämä niksi on paljon tunnetumpi ja aiheesta löytyy paljon nettikeskusteluja. Silikageelin voi kuivattaa saunassa tai uunissa ja tyynyt voi palauttaa kuivattamisen jälkeen takaisin autoon. Toistaiseksi auton ikkunoita ei ole tarvinnut kuivata sisäpuolelta eli tyynyt ovat hoitaneet tehtävänsä.


kosteudenkerääjä autoon


Lapset auttoivat kosteuden kerääjien suunnittelussa ja ompelussa. 5-vuotias applikoi aivan itse pisarat pussien kylkeen.


Automatkoilla meillä on myös eväät mukana. Ompelin meille ihan oikeat kylmälaukut eristevanulla. Katso tästä ompeluohjeet kylmälaukkuun.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti :) Lapset saivat itse valita värit tyynyyn.

   Poista
 2. Kivat niskatyynyt. Niillä näkee varmasti värikkäitä päiväunia! :) Ihan vasta jonkun muunkin blogissa oli tehty tuollainen kosteudenkerääjä ,sitä ennen en ollut tuollaisesta kuullutkaan. Tosi näppärä kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihan äskettäin itsekin kuulin fb-ompeluryhmissä kosteudenkerääjistä ja ajattelin toteuttaa heti.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.