keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Onko stailattu kuva parempi?

Kaikki alkoi siitä, kun liityin Instagramiin tammikuun alussa. Alkuun siellä oli ihan kivaa selata erilaisia kuvia ja etsiä mielenkiintoisia tilejä seurattavaksi. Tammikuun 15. päivänä sain ensimmäisen kohtauksen. Kaikki kynnelle kykenevät latasivat sinne yhtaikaa kuvan itsestään hääpuvussaan, oli imuroivaa morsianta ja sohvalla röhnöttävää morsianta. En ole koskaan ollut laumasielu, mieluummin olen vastarannan kiiski. En oikein ymmärtänyt tällaistä joukkohurmosta pukeutua hääpukuun, ja kuvata se someen. Myöhemmin kuitenkin opin, että se oli käytä hääpukuasi -päivä.

Sitten tuli ystävänpäivä, kaikilla oli tosi romanttisia ja vaaleanpunaisia kuvia Instassa, ainakin suklaata tai palanen kakkua. Selvisin ystävänpäiväniltaan asti, sitten mulle tuli ihan pakottava tarve lisätä Instaan oma ystävänpäiväkuva. Mä kuvasin siihen alushousut ja kirjoitin ystävänpäivätervehdyksen perään.

Ystävänpäivän jälkimainingeissa kävin lukemassa Ihan oikean blogin vinkit, miten kuvata paremmin käsityöt blogiin. Pääsin kohtaan 5. Stailaus. Se tarkoitti teekupin lisäämistä käsityön viereen ja vasta sitten napataan kuva. Siirryin lukemaan suosikkiblogini uusimman postauksen, sitä mun ei olisi pitänyt tehdä, siellä oli se teekuppi ompelupöydällä. Silmäni olivat yhtä suuret kuin teevadit ihmetellessäni tätä uutta stailaushysteriaa.

Helmikuu eteni ja sitten tulivat tulppaanit. Ei ollut päivän lepoa tulppaaneista, tulppaania maljakossa, tulppaania irrallaan, tulppaania ompelutyön päällä ja tulppaania neuletyön alla. Meidän perheessä riehui oksennustauti, kun tärisevin sormin latasin someen oman pakollisen tulppaanikuvani. Siitä tuli hitti, heti kaksikymmentä tykkäystä ensimmäisellä viikolla!

Sitten olenkin elänyt sumussa, muistan vain salamavalon välähdykset ja hastagit, niitä pitää olla ainakin täysi tusina. Tämmöistä tää nyt on ollut viimeiset pari viikkoa, mää oon ommellut, stailannut, kuvannut ja ladannut someen. Musta on tullut joukkosielu, silakka parvessa. Sanokaa nyt voiko tästä parantua.

kuvien stailaus

Huom. tämä teksti oli itseironiaa, toivottavasti nauroit mukana. Instagramiin liittymisen myötä olen tullut pakollakin pohtineeksi kuvien ottamisen ja jakamisen dynamiikkaa. Olen oppinut uutta kuvaamisesta ja itsestäni, sekä siitä miten suhtaudun tähän stailattuun kuvatulvaan.

Olihan minulla niitä kuviakin käsitöistäni esitellä. Ompelin pojalle kymmenet alushousut/ boxerit. Poika sai itse valita vyötärökuminauhan värin, vaihtoehdot olivat musta, harmaa tai pinkki. Kaikissa vaihtoehdoissa oli sama tähtikuvio. Nappivalinta tuli, ompelukin oli mukavampaa kun sain näin värikästä kuminauhaa käyttää. Kaava Ottobre 6/2016 Mr. Leopard.

Näillä boxereilla täydennän vielä tammikuun Suomi100 -teemakäsityötä, kansallissymbolit. Joutsenethan ne sieltä yksistä boxereista löytyvät!

Tällaisen kuvan olisin ottanut, jos en olisi pimahtanut stailauksesta.
ommellut boxerit


Käyttävätköhän merenneidot pikkuhousuja? Ompelin tytölle myös alushousuja. Sekä boxerit, että pikkuhousut on ommeltu ilman vuoria. Ajattelin että ihan turhaa laittaa kaksinkertainen haarapala, kyllä se varmasti lapsella menee näinkin. Ompelin kankaat palat lomittain yhteen kolmiaskelsiksakilla.  Kaava Ottobre 6/2016 Ms. Girly. Merenneidon puvun ompelin lapselle viime syksynä.

stailattu kuva


Tällaisen kuva olisin taas ottanut, jos ei olisi tullut stailauskohtausta.
ommellut pikkuhousut


Ompelin merinovillaiset kypärälakit jääkiekkokypärän alle puettavaksi. Täydennän vielä tälläkin käsityöllä tammikuun kansallissymboli- teemaa. Se on mesikämmen, metsänkuningas, otso, marjanalle, suomen kansalliseläin.

ompele kypärämyssyt


Otimme stailatun sovituskuvankin. Pojalle sopii hyvin vielä merinovillahaalari, jonka ompelin viime talvena.


kypärälakit ommellen


Kypärähupun kaava on Suuresta Käsityölehdestä 10/2004. Koot loppuivat 100 cm:iin, mutta lisäsin vähän leveyttä päälaelle ja takaraivolle, kun meille tarvittiin koko 128 cm.

kypärämyssyn kaava


Itselleni ompelin uudet korvaläpät, tai oikeastaan päällystin vanhat korvaläpät uudelleen. Kaavat sain purkamalla vanhan päällisen. Näistä tuli kivat ja käytännölliset. Varsinkin nyt kun joka toinen päivä on ollut pakkasta ja joka toinen päivä suojakeli, niin päähinevalinta on ollut joka kelille sopiva, kun hyllystä nappaa päähänsä korvaläpät.

ompele korvaläpät


Toiset korvaläpät valmistuvat hitaammin, olen huovuttanut korvaläppäkehikon ympärille villaa. Vielä saa tovin, jos toisenkin huovuttaa.

huovutetut korvaläpät


Nyt olisi kiva kuulla millaisia ajatuksia sinussa herättää kuvien stailaus? Minulla tämä taisi mennä vähän yliyrittämiseksi.

Lisäluettavaksi tarjoan alusvaatekuminauhojen vertailun. Nämä alusvaatteet olivat meillä käytössä kaksi vuotta ennen kuin ompelin seuraavan koon. Kirjoitin käyttökokemuksia sinulle sopivan kuminauhan valinnan tueksi.

15 kommenttia:

  1. Mun mielestä sulla on tosi kivoja stailauksia :) itselläkin olisi vaikka mitä ideoita kivoihin kuviin, mutta kun itse kuvaan kaiken itseni päällä kaukolaukaisimella niin meinaa vähän häpeä iskeä. En vaan kehtaa mennä fotosuuttinkiin kun tuntuu, että kaikki tuijottaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli sitten kuvaan kaiken äkkiä takapihalla ennenkuin naapurit näkee :D

      Poista
  2. Meinasin haksahtaa tulppaanivillitykseen minäkin. Tosin vain ostamalla niitä kotiin. Onneksi unohdin, turhakkeita oisivat ollu kun eihän mulla oo ees nättiä ja trendikästä vaasia.

    Mutta kyllä mun instan käyttö jäi aika vähälle, kun kuvat on räpsyjä enkä jaksa ikinä stailata. En ees juo teetä enää!

    VastaaPoista
  3. Minusta on mukava asetella vaatteet kivasti kuvaan, mutta en minä tiedä, osaanko minä stailata. :D Se kuullostaa jotenkin hienolta. :) Kivoja kyllä nuo sun kuvat, jotka olet stailannut. :) Ooh, onkohan mulla tilppaanikuvaa? Ei taida olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, oli pakko ihan tämän jutun kunniaksi laittaa uuteen postaukseen tulppaaneja. :)

      Poista
  4. Musta stailatut kuvat on mielenkiintoisempia ja monesti kauniimpia. Joskus kuitenkin se pelkkä käsityö riittää! Osa hauskuutta on myös miettiä sitä kuvaa ja asettelua. Rakastan myös tulppaaneita ja se näkyy kuvissa. Juon myös oikeasti valtavasti teetä, joten niitä mukeja saattaa eksyä kuviin vahingossakin 😂 Nämä sun stailaukset on kiinnostavia! Jatka ihmeessä. Sulla on muutenkin hyvä mielikuvitus ja kiitos pikkariompeluvinkistä. Tarkoitan sitä haarakappaleen ompelua.

    VastaaPoista
  5. Hehehh, se on ihmeellinen tuo Instagramin maailma :D Pikkuhiljaa siitä kuvien stailaamisesta innostuu, mun silmää hivelee kauniisti otettu kuva vaikka vain pikkareista ;)

    VastaaPoista
  6. Noista kuvista alemmissa stailatut mun mielestä parempia. Bokserit paremman näköisiä pinossa, jossa värikirjo pääsee ihanasti esiin.

    VastaaPoista
  7. Nauroin! Ja kyllä, samassa veneessä olen :D Stailaaminen on oikeasti kivaa ja miusta ne kuvatkin ovat edukseen, kun on vähän vaivaa nähty. Sitä katsoo kaikkea pikkusälää ihan uusin silmin nykyään ;)

    VastaaPoista
  8. En juurikaan stailaa mutta teen asukokonaisuuksia, kengät, laukut, korut yms. Sellaista kyllä välillä teen. Mulla tuo stailauskausi on vähän jo jäänyt siis.

    VastaaPoista
  9. Kiitos paljon kaikille yhdessä, ja jokaiselle erikseen kommentista. Mielipiteitänne oli mukava lukea. Ihan samoja aatoksia on itselläkin, osaanko stailata, onko se aivan turhaa ja mitä muut aattelee. Mutta näköjään tästä taudista ei tarvitse parantua ;D

    VastaaPoista
  10. Heh, joo, helppo samastua. Minä rakastan stailaamista, mut yritän kummiskin pitää kuvissani oman oloista otetta. Oon monesti naureskellut tuolle samalle ilmiölle. Visuaaliset trendit. Yhtäkkiä vain esim. jokaisen vähääkään itseään kunnioittavan sisustusbloggarin ja muidenkin insta-tileille ilmestyi ennen joulua eukalyptyksen oksat. Ja sit on nuo kausikukat jne. Mut noi visuaaliset trendit näkyy aina muuallakin. Esim. Kuoseissa ja sisustusjutuissa. Joku aika sit oli pilviä, sit jonkun aikaa on ollu suljetut ripselliset silmät. Nyt selkeesti nousevina on ananakset ja kaktukset. Huomaan itse solahtavani kans aina hetkeksi niihin trendeihin, mut sit alkaa ärsyttään ja teen jotain ihan muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää ruveta miettimään omaa ananas- ja kaktuskuvaa ;) Pitääpä katsella sunkin blogia sillä silmällä, että miten stailaus näkyy kuvissa.

      Poista
  11. Olipas mahtavan ironinen! Minä rakastan stailattuja kuvia, kunhan ne ovat persoonallisia :)

    Blogisiskosi Minttu

    VastaaPoista
  12. Hah haa, kiitos Mrs K. :D Nyt ootkin sitten tullut oikeaan osoitteeseen, täältä pesee persoonallisia (eiku ironisia) kuvia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.