torstai 1. kesäkuuta 2017

Kesäkuun Suomi100-teemakäsityön aiheena ovat runot ja laulut

100-vuotiaan Suomen kunniaksi järjestämäni käsityöhaaste jatkuu kesäkuun teemalla: Runot ja laulut. Mikä on sinulle merkityksellinen suomalainen runo tai laulu? Miten voisit kuvata sitä käsityön keinoin?

Onko sinulla lempilaulu, jota hyräilet? Mistä laulusta puolisosi/ äitisi/ lapsesi pitävät? Onko nyt sopiva hetki ommella persoonallinen bändipaita kesän festareille? Jos kangastussit ovat jo parhaat päivänsä nähneet, voisitko kirjoittaa runon kloriitilla ja siveltimellä? Millainen olisi mökkituliainen, jossa on suomi100-teema?

Minä virkkasin kesäkuun teemakäsitöiden maskotiksi sääennustajaetanan. Tämä lastenloru etanasta on varmaan yhtä vanha kuin Suomi. Suomalaiset tykkäävät puhua säästä, tänä keväänä sää onkin puhuttanut kylmyydellään meitä. Mikä loru/ runo on sinulle lapsuudestasi tuttu?

Etana, etana näytä sarves 
onko huomenna pouta?

kesäkuun käsityöhaaste


Minä olen tunnettu hyvästä muististani. Muistan paljon asioista, mutta lyhyen aikaa. Tammikuussa miettiessäni teemoja suomi100-käsityöhaasteeseen muistin Eino Leinon päivän olevan kesäkuussa. Yllätyinpä nyt melkoisesti, kun Eino Leinon ja runon ja suven päivää vietetäänkin 6. päivä heinäkuuta! Hyvä puoli tässä on se, että teemakäsityöt ovat valmiina puettavaksi/ käytettäväksi heinäkuussa, kun teemme ne nyt kesäkuun puolella.


Tervetuloa mukaan Suomi100vuotta -teemakäsitöihin, toimi näin:
  1.  Ideoi ja valmista suomi100 -teemakäsityö tai useampi, tekniikka on vapaa.
  2.  Kuvaa ja esittele käsityösi muillekin sosiaalisessa mediassa.
    •  Blogijuttusi voit linkittää tämän postauksen kommentteihin. Teen niistä yhteenvedon postauksen loppuun. 
    •  Kuvan voit julkaista myös Instagrammissa ja Facebookissa #suomi100_käsityö ja tagilla @kangaskorjaamolla.
    •  Kangaskorjaamon facebook sivuille voit lisätä kuvia.
  3. Ei olla turhan tarkkoja, eikä ainakaan stressata. Jos käsityösi ei valmistu juuri kesäkuussa, niin esittele se myöhemmin. Aikaisempiin teemoihin voi myös palata koko vuoden ajan ja tehdä niihin sopivan käsityön.
Tammikuun ensimmäisessä postauksessa on luettavissa jokaisen kuukauden teemat.


Virkattu Etana


Etana pääsee seuraavaksi lasten Littlest Pet Shop hahmojen kavaljeeriksi. Minulla ei ollut puuhelmiä silmiksi, joten tein pallot pyörittämällä valkoista fleecekangasta rullalle. Rullan sisälle laitoin rautalankaa.

askartele silmät etanalle


Rautalankaa on niin pitkästi, että etanan silmät nousevat kotilon tasolle. Fleecerullien ympäri virkkasin kiinteillä silmukoilla puolipallon. Silmiä voi sitten käännellä ja väännellä eri asentoihin. Kangaskorjaamon fb-sivuilla on video miten etanan kotilon saa rullalle.
 
virkattu etana


Kesäkuun teemakäsitöiden yhteenveto:
- Minun kultani kaunis on -kansansävelmän inspiroimana pipo ja tuubihuivit
- Inspiraatiota polvipaikkoihin lastenlauluista
- Kesäkamppeita laulavalle taaperolle/ Pikkuakan tilkkuvakka

Instagramissa #suomi100_käsityö

Tässä on esitelty helppoja keinoja, miten kangasta voi kuvioida suora- ja siksak-ompeleilla. Ehkäpä saat niistä idean, miten kuvioida ja koristella käsityötäsi.

Pysyhän kuulolla heinäkuussa etsimme reittejä ja tutkimme karttoja Suomi100-käsityön merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.