sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Leggingsit scubasta

Toista kertaa scubaa kyydissä, nyt on vuorossa leggingsien ompelu scubaneuloksesta. Aikaisemmin ompelin scubasta mekon, jonka sähköisyys oli hiuksia nostattavaa. Muuten scuba materiaalina tuntui mukiinmenevältä ja annoin scuballe toisenkin mahdollisuuden.

Ompele leggingsit


Kuvassa minulla on Paapiin Sato-kuosista ommellut leggingsit ja taustalla tytöllä on scubasta ommellut urheiluhousut. Musta scubakangas oli niin leveää, että samasta kangaspalasta riitti sekä minulle, että lapsen housuihin. Piristin lapsen housujen lahkeita ompelemalla resorin värikkäämmästä trikoosta.

Millaista on scuba leggingsien materiaalina

 • Leggingsit tuntuvat lämpöisemmiltä kuin puuvillaelastaanitrikoosta ommellut leggingsit. Scubaneuloksen ontelorakenteen pienet ilmataskut varmaan lämmittävät niin kuin villapaita. Scubaleggingsit ovat sopivat juuri nyt syksyn lenkkipoluille.
 • Scuba on yllättävän liukas kangas. Jalat ristissä istuminen on hankalaa, polvi lipeää pois toisen päältä. Lapsi liukuu sylistä pois kesken satuhetken.
 • Polvipusseja ei scubaleggareissa näy.
 • Sähköisyys ei tunnu niin kuin mekossa, jos sitä on ollenkaan.
 • Leggingsit eivät liioin ole nukkaantuneet.
 • Hengittävyys on vielä arvoitus, arkikäytössä ja kevyessä liikunnassa scubaleggingsit eivät ole liian hiostavat, mutta hikijumpat näillä pöksyillä on vielä tekemättä. 
Käyttämäni scubaneulos sisältää 96 % polyesteria ja 4 % elastaania. Kangas myytiin nimellä scuba crepe, eikä se ollut niin kiiltäväpintaista kuin aikaisemmin mekkoon ostamani scubaneulos. Metrihinta on 12,90. Pesusuositus on 30 astetta.


Leggingsit scubasta

Valitsisinko scubaleggingsit vai puuvillaelastaanileggingsit? Voittajaksi selviytyvät puuvillaelastaanileggingsit pirteydellään ja värikkyydellään. Ne tuntuvat omilta, sopivan ohkaisilta sisäkäyttöön ja lapsikin pysyy sylissä. Scubaleggingsit puoltavat paikkansa lenkille lähtiessä.Leggingsien ompeluniksit


Leggingsien sopiva väljyysvara


Leggingsien ompelu sopivan tiukoiksi onnistuu seuraavanlaisella nuppineulausniksillä helposti. Eli kangas kietaistaan jalan ympärille ja nuppineulataan reiden, polven ja pohkeen kohdalta sopivan tiukaksi. "Lahje" riisutaan varovasti nuppineuloineen ja mitataan reiden, polven ja pohkeen  ympärys kankaasta. Näitä mittoja verrataan kaavan mittoihin ja suurennetaan tai  pienennetään kaavaa tarvittaessa.

Ompelin sarjatyönä kolmet legginssit, kolmesta erilaisesta kankaasta. Näihin kaikkiin leggingseihin tuli erilainen väljyysvara. Scuba oli kaikista joustamattomin materiaali ja käyttämääni leggingsikaavaa sai vähän leventää.

Tässä postauksessa on kuva miten nuppineulausniksi toimii käytännössä.


Leggingsien kaava: Treviso leggingsit Ottobre 2/2011
Leggingsien kankaat: scuba crepe, kuviollinen trikoo Paapiin Sato, violetti jotain paksumpaa trikoota kangaskaupasta 


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

 1. Itselläni on yhdet skubaleggarit. On minulle kyllä ihan liian hiostavat. Ei vedä vertoja teknisille materiaaleille, joista lenkkilegsut on tehty. Oleskeluleggareina ovat ok. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla muidenkin mielipiteitä miltä scubaleggarit tuntuvat käytössä. Vähän itsekin epäilen, että ovat hiostavat.

   Poista
 2. Enpä ole koskaan ommellut scubaa enkä kyllä kangaskaupoissa huomannutkaan. Kiva kuulla kokemuksia erilaisista kangaslaaduista. Leggareita pitäisi ehkä ommella itselleni, mutta minä olen niin viluinen talvisaikaan, että luulen kallistuvani ihan jonkun villaisen puoleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasta tulee varmasti hengittävät ja lämpimät leggingsit. Uudet kankaat innostavat kyllä kokeilemaan, minä löysin scubaa ihan pikkukaupungin kangaskaupasta, joten luulen sitä löytyvän ihan hyvin, kun osaa kysyä :)

   Poista
 3. Minullakin on yhdet scubalegsut ja ovat kyllä hiostavat.. Kivoja oot ommellut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Raisa :) Ompeluraadin mielipide näyttää olevan aika yksimielinen tästä scuban hiostavuudesta :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.