keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Suunnitteilla

Kun katselen näitä keskeneräisiä käsitöitä, tuntuu että elän vielä viime vuosituhannella. Ovatko nämä tosiaan olleet niin kauan kesken. Osaltaan asia selittynee sillä, että materiaalit ovat vanhoja ja ne vain odottavat uusiokäyttöä.

Ensimmäinen kuvasarja pitää sisällään sisustukseen liittyviä käsitöitä ja askarteluja.
- Virkatuista isoäidinneliöistä on tulossa valaisin ompelusoppeeni. Pitkä jono on jo virkattuna, mutta vielä vähän puuttuu.
- Puuhenkarit + retrolakanat + liimaa =  persoonalliset henkarit eteisen naulakkoon.
- Naarmuinen keittiöjakkara ja vanha laskujensäilytysteline odottavat puupinnoilleen tapettia ja lakkaa.Leikkeihin:
- Vanhat nukenrattaani vuodelta 1980 odottavat uutta kangasta, ovat jo odottaneet pari kesää...
- Vanhasta ulsterista olen suunnitellut keppihevosta.
Ompelujuttuja (+virkkaus):
- Vanhoista kirjotuista liinoista tulee ruokalappuja lapselle ja sämpyläkori äidille, kunhan vain pääsevät ompelukoneen käsittelyyn.
- Videonauhasta olen kutonut kangaspuilla 10 metriä kangasta, tarkoitus olisi ommella kasseja, pussukoita, meikkilaukkuja....
- Puikolla varrasvirkkausta, tavoitteena saada kesäkäsilaukku valmiiksi. (Puikon virkaa toimittaa katuharjan varren pätkä:)
Kaulakorun nypläystä. Tätä käsityötä en varmaankaan tule esittelemään koskaan valmiina. Tai ehkä sitten eläkepäivillä löytyy taas uudestaan aikaa tähänkin harrastukseen. Mutta nyt Metsätähti-kaulakorusta valmiina puolet.
Vielä jäi esittelemättä yksi kaapillinen kankaita. Kankaasta on ostohetkellä ollut vahva mielikuva, mitä olen halunnut siitä ommella, mutta syystä tai toisesta mielikuva on muuttuvat tai haihtunut arjen keskellä. Eikä nämä suunnitelmat ja keskeneräiset käsityöt vielä tähän loppuneet, mutta pidän ne yllätyksenä. 
P.s. Tänään postimies toi täyden pahvilaatikollisen ihania kuviollisia kankaita Saksanmaalta asti.

4 kommenttia:

 1. Siis ymmärsinkö oikein, että tuossa punaisen pitsiliinan vieressä olevat mustan ja vihreän, sinisen ja pinkin väreissä olevat kankaat on tehty videonauhoista? Jos, niin taivas varjelkoon, että on hienoja! Uusiokäyttöä kerta kaikkiaan parhaimmillaan ja taidokkaimmillaan. Hyvä Johanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näin on. Musta on videonauhaa ja värikkäät langat puuvilla- tai sametti-lankoja. On muuten tosi riittävää tuo videonauha, muistaakseni selvisin 2 kasetilla liki kymmenestä metristä.

   Poista
 2. Voi miten kaunista tuo harjanvarrella virkattu. Onko tuohon ohjetta vai miten keksit tekniikan? Olisi hienoa päästä kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje löytyy mm. täältä http://www.novita.fi/public/File/tekniikka_puikkovirkkaus.pdf
   ja lisää googlettamalla "varrasvirkkaus" Tämä työni on siis tehty paperinarusta ja kastelen narun märäksi ennen virkkausta, niin saan tasaista jälkeä. Paperinaruun riittää 4 lenkkiä yhteen virkattavaksi kiinteillä silmukoilla. Toisin kuin Novitan ohjeessa, en tee väliin yksittäistä ketjusilmukkaa. Virkaan neljä lenkkiä yhteen 4 kiinteällä silmukalla. Harjanvarsi vastaa noin neulepuikkoa nro 15. Näyttävät netissä toiset virkkaajat käyttävän viivoitinta, mutta epäilen, että minulla olisi paljon katkenneita viivoittimia, jos yrittäisin samaa. Käsialani on kireää ja paperinaru jäykkää. Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.