sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Ompelun apuvälineet osa I: sprayliima

Ompelin häntään leveällä siksakilla raitoja.
Tuunasin tytöstä tiikerin. Ääni oli valmiina, vain häntä puuttui. Asia oli nopeasti ratkaistu: tarvitsin palasen oranssia kangasta, kuminauhaa ja pois revittävää tukikangasta. Ehdoton apuväline tässä työssä oli suihkutettava sprayliima, jolla kiinnitin tukikankaan työn taakse raitojen ompelun ajaksi. Suihkutettava liima haihtuu itsestään ja viimeistään pesussa lähtevät viimeiset rippeet. Neula ei tahriinnu liimasta ommellessa. Spayliimalla voi kiittää myös paikkataskut paikoilleen ompelun ajaksi. Applikoidessa tukikankaan ja ommeltavat osaset voi liimata kiinni kankaaseen. Koristeompeleiden alle liimaan myös vahvikkeeksi tukikankaan.


Häntään tuli ommeltua kasvunvaraa.
Siihen minulla ei ole niksiä miten sprayliima lähtee huonekaluista. Mutta hankkimalla sprayliiman mukana isohkon pahvilaatikon, voi välttää siivousurakan. Eli pahvilaatikon sisälle asetellaan liimattava kangas ja sitten suihkutellaan. Toinen vaihtoehto on lähteä ulos pakkaseen suihkuttelemaan.

Ompelin hännän sivusaumaan koko matkalle kuminauhaa venytettynä, niin häntä menee vähän kippuralle. Enemmänkin olisi saanut venyttää.

P.S. Jos jollakulla on pehmoinen Tikru unikaveriksi, niin olemme kiinnostuneita sen ostamaan. Kaupasta ei vielä ole löytynyt vara-Tikrua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.