maanantai 17. kesäkuuta 2013

Hellehaalari vauvalle

En ole aikaisemmin ommellut vauvanvaatetta, koska nuo ihmisentaimet kasvavat niin nopeasti. Ensin äiti ompelisi yökaudet ja sitten kuuluisi vain humps, kun taapero olisi kasvanut taas yhden vaatekoon isommaksi ja äiti aloittaisi ompelun alusta. Nyt ryhdyin ompelemaan haalaria, koska kaupan valmisvaatteissa oli nepparit  väärässä paikassa, joko selässä niskan takana tai pitkä rivi mahan päällä. Vaipat vaan nyt sattuvat olemaan meidän vauvoilla jalkojen välissä ja sinne se nepparilistakin kannattaa sijoittaa. Muokkasin kaavat sopimaan meidän muksulle ja kyllä se vaan on mukavaa saada kerrankin sopivan kokoinen vauvanvaate. Meillä yleensä joudutaan käyttämään yhtä kokoa reilumpaa, että kestovaipat sopivat alle paremmin.

Hihattoman haalarin kaava Ottobre 3/2013  Star-star. Hihat lainattu Ottobre 1/2013 Soma-bodysta.
Muokkasin kaavaan lisätilaa kestovaipalle. Leikkasin haarakaaresta kaksi viiltoa alaspäin: ensimäisen lahkeen ja sivusauman nurkkaan ja toisen lahkeensuuhun keskelle. Levitin kaavaa haarakaaresta 1,5 cm x 2 =3 cm. Sitten suoristin vinoutuneen lahkeensuun. Suoristamisesta leikattava pala nostetaan kaarakaaren päälle (= vihreä nuoli kuvassa). Lopuksi piirretään uusi kauniisti kaartuva haarakaari. Vielä ennen kankaan leikkaamista halkaisin kaavat vyötärön kohdalta ja lisäsin sekä etu- ja takakappaleeseen 2 cm pituutta.

Takakappaleen haarakaareen lisätään 3 cm kestovaippavaraa.
Kuvassa kaavan alla apupaperi, joka leikataan muokkauksen jälkeen pois.
Haalari takaa
Etukappale leikattu taitteelta, niin kuvio jää yhtenäiseksi.
En omista kunnollisia nepparipihtejä, joten matkasin maakuntaan ompelulaneille lainaamaan pihtejä. Kiitokset ystävällisille kanssaompelijoille, haalari sai kunnolliset nepparit. Seuraavista linkeistä näkyy muiden laneille osallistuneiden ompeluksia.
http://nauravanappi.blogspot.fi/2013/06/ompelulaneilla-valmistuneita.html
http://jenninominblogi.blogspot.fi/2013/06/siiria-ja-myyrya-match-made-in-heaven.html
http://langanpatkia.blogspot.fi/2013/06/yhdessa-tehden-on-paljon-hauskempaa.html 
Hellekausi yllätti ja tarvittiin nopeasti muutakin lyhythihaista vaatetta. Isosiskon body vaaleanpunaisella pupukuvalla muuttui pikkuveljelle sopivaksi liikennemerkkikankaan palalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.