maanantai 21. lokakuuta 2013

Farkkulegginssit

ompele farkkulegginssit

Tämä pihi ompelija (kuva yllä) tilasi farkkukangasta 10 cm liian vähän. Esipesun jälkeen kangasta oli 17 cm liian vähän, mutta kyllä siitä vielä housut saatiin!

housujen leikkuusuunnitelma

Leikkasin etu- ja takakappaleet erisuuntiin. Takakappaleen haarakaari ei mahtunut kankaalle kokonaisena, joten toteutin sen jatkopalalla. Takakappaleen kaarrokkeen leikkasin kankaan sivusta kolmessa osassa. Kaarrokkeeseen tuli saumat takataskujen päälle. Takataskuihinkin kangasta riitti ja vielä jäi palanen ylikin. Kaavat Modasta 7/2013. Lahkeisiin sai lisätä pituutta 10 cm ja vyötäröä piti madaltaa.
housujen takakaarroke


Takataskuun kirjoin käsin sydämen malliset tikkaukset. Suunnittelin koukerot ihan itse. Pistelin violetilla muliinilangalla violetille pohjalle, niin kuviot erottuvat sopivan maltillisesti  Taskut ovat juuri sopiva paikka harjoitella kirjontaa. Jos kirjonta menee pieleen, niin tilalle voi leikata uuden taskun.
taskun kirjonta

Lasten housuja tehdessä haarakaareen voisi myös lisätä jatkopalan niin saisi samasta kankaan leveydestä useamman vaatekappaleen. Miettii pihi ompelija....

Seuraavasssa postauksessa on farkkulegginssien takataskuun kirjottu joutsen.

3 kommenttia:

  1. Kauniit housut! Oot kyllä käyttänyt luovuutta ja viitseliäisyyttä leikatessa ne. :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat! Pitänee metsästää kaava itsellekin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia molemmille käynnistä ja kommenteista. Oli kyllä hyvä kaava. Tänään testasin kaavaa joustocollegelle ja sivusaumoista piti pienentää 1-2 cm, että tuli sopivan napakat. Noihin farkkuihin olisi saanut puolestaan olla puoli senttiä enemmän tilaa, niin mahtuisi sukkahousut alle paremmin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.