perjantai 4. lokakuuta 2013

Peppi Pitkätossun leggingsit osa II

Innostuin suikaleleggingsien ompelusta, niistä tuli tosi makeat. Tein heti toiset ja kolmannetkin. Valikoin tilkkulaatikosta kaikki pallokankaat ja tein omalle tyttöselle raitalegginssit. Hyvä leggingsien peruskaava oli Ottobre lehdessä 6/2012. Tein koon 104 cm, ja toivon että nämä ovat sopivat ensi kesänä.Ja ja jos tekee tytölle, niin pitäähän sitä olla myös pojalle. Potkuhousujen kaavasta tein jälleen sivusaumattoman version.Miten ompelet ohuen ja pehmeän sauman


  • Kankaan valinnalla pystyy vaikuttamaan saumojen paksuuteen, ohuesta trikoosta tulee ohuet saumat. 
  • Kannattaa ommella kapeilla saumanvaroilla. Saumurin leikkuuleveys kannattaa säätää minimiin. Jos poistaa saumurista vasemman neulan ja ompelee kolmilankaisena, niin saa vieläkin ohuemmat saumanvarat. 
  • Saumurissa siepparilankoina voi käyttää kreppilankaa, joka tuntuu ihoa vasten pehmeämmälle.
  • Housuihin kannattaa jättää myös vähän väljyyttä, niin saumat eivät paina ihoa. Saumoja ei kannata sijoittaa juuri polvitaipeen tai istumalihaksen alle.
  • Saumat voi halutessaan tikata oikealta puolelta, jolloin ne taittuvat ja litistyvät.Tästä linkistä näet ensimmäiset ompelemani suikaleggingsit yksivärisistä collegepaloista.


Lisäys: käyttökokemuksia muutaman vuoden jälkeen. Molemmat leggingsit ovat olleet ahkerassa käytössä sisarukselta toiselle. Lapset eivät ole huomanneet ylimääräisiä saumoja vaatteessa, eivätkä saumat ole "kutittaneet".

Polveen tullut reikä oli helppo paikata kun leikkasin reiän pois ja ompelin tilalle uuden suikaleen. Housut pidentyivätkin samalla. Samasssa postauksessa esittelen Mekkotehtaan Riine -kesämekon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.