perjantai 4. lokakuuta 2013

Peppi Pitkätossun legginssit osa II

Innostuin suikalelegginssien ompelusta ja tein toiset. Valikoin tilkkulaatikosta kaikki pallokankaat ja tein omalle tyttöselle raitalegginssit. Hyvä legginssien peruskaava oli Ottobre lehdessä 6/2012. Tein koon 104 cm, ja toivon että nämä ovat sopivat ensi kesänä. Nyt legginssit ovat turhan isot.

Ja ja jos tekee tytölle, niin pitäähän sitä olla myös pojalle. Potkuhousujen kaavasta tein jälleen sivusaumattoman version.

Kankaan valinnalla pystyy vaikuttamaan saumojen paksuuteen, ohuesta trikoosta tulee ohuet saumat. Sitten tietenkin kannattaa ommella kapeilla saumanvaroilla. Saumurin leikkuuleveys kannattaa säätää minimiin. Jos poistaa saumurista vasemman neulan ja ompelee kolmilankaisena, niin saa vieläkin ohuemmat saumanvarat. Saumurissa siepparilankoina voi käyttää kreppilankaa, joka tuntuu ihoa vasten pehmeämmälle. Housuihin kannattaa jättää myös vähän väljyyttä, niin saumat eivät paina ihoa. Saumoja ei kannata sijoittaa juuri polvitaipeen tai istumalihaksen alle.
Tästä linkistä pääset katsomaan niitä ensimmäisiä ompelemiani suikalegginssejä http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2013/09/peppi-pitkatossun-legginssit.html

Edit: Pari vuotta myöhemmin legginssit ovat edelleen käytössä. Polveen tullut reikä oli helppo paikata ja housut pidentyivätkin samalla
http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/08/hellemekko.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.