tiistai 29. lokakuuta 2013

Taidetta takataskussa

Ompelin toiset täsmälleen samanlaiset farkkulegginssit kuin aiemmin. Nyt tein astetta fiinimmät takataskut. Omat piirrustelutaidot loppuivat, joten otin Google-kuvahaun apuun. Taikasanaksi osoittautui "tribal". Kun sen kirjoittaa ensimmäiseksi hakusanaksi, niin löytyy sopivan yksinkertaisia kurveja kirjottavaksi. Täysosuma tuli hakusanoilla "tribal swan". Tein kirjonnan vaaleanpunaisella muliinilangalla kahdella säikeellä.
 takataskun kirjonta

Mittailin kaupasta ostettuja farkkuja ja tein istumatestejä, jotta sain sijoitettua takataskut niin, että joutsenen kuva ei hankaudu tuoliin. Uskon kyllä kirjonnan kestävän käytössä, ainakin muissa vaatteissani kirjonnat ovat kestäneet hyvänä, mutta otin varman päälle. 

Ei tuo joutsen taida paljon paidan helman alta vilahdella, mutta takataskuissa ruukaa olla jonkinlaiset tikkaukset, niin miksipä ei kerralla tekisi kunnolliset.

farkkulegginssit ommellen

Tein vielä kolmannet legginssit mustasta joustocollegesta. Niitä en kuvannut tänne blogiin, kun ne ovat aivan tavalliset. Sen verran kerron, että joustocollegesta tehdessä sain kaventaa kaavaa n. 1,5 cm, kun  college antaa myöden enemmän. Näihin farkkulegginsseihin olisi voinut laittaa 0,5 cm lisää saumanvaroja, niin mahtuisi sukkahousut alle paremmin. Täällä oli jo välillä lunta maassa.

Toiset ompelemani farkkulegginssit löytyvät yksi postaus taaksepäin. Samalla kerron myös miten selvisin ompelusta, kun kangasta oli 17 cm liian vähän housuihin.

2 kommenttia:

  1. Mahtavat housut! Pitäisi itsekin joskus opetella tekemään tämmöisiä. Blogissani on sinulle haaste, jos sattuu huvittamaan :).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.