keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Ennen -- Jälkeen

Tämä miesten reikäinen flanellipaita päätyi uuvutustaistelun jälkeen vihdoinkin roskiin. Ihan vitsinä piti tehdä pikkumiehelle ehjistä kohdista muistelupaita. Aika lystikäs tuosta pikkupaidasta tuli, kun höystin sitä vihreillä resoreilla ja nappitaskulla.

Sovituskuva pikkumiehen flanellipaidasta (koko n. 86 cm).

Otinpa rintataskun silityksestä kuvan vinkiksi. Pahvimuotin avulla silittämällä saa taskuista symmetriset ja samankokoiset: Leikkaa taskun muotoinen pala pahvista ilman saumanvaroja. Silittele muotin päälle taskun saumanvarat. Minä ompelin ensin taskun yläreunaan päärmeen ja sitten silitin. Irroita muotti ja kiinnitä tasku paikoilleen suihkeliimalla tai nuppineuloilla. Ja sitten ompelemaan.

Tässä seuraavaksi kaikki ompelukset kierrätysvaatteista tai -kankaista viimeisen puolen vuoden ajalta.
Ennen oli leveä ja lyhyt raitapaita, jossa oli kaiken kukkuraksi sauma keskellä edessä. Jälkeen ompelun tuli siisti maatilakuvioinen paita, koko 86 cm. Testailin muuttaa kankaan pystyraidalliseksi vastoin langassuuntaa. Hyvin siinä kävi, joustaa tarpeeksi, että saa puettua, eikä ole raidat kiertyneet pesussa.

Ennen oli aikansa ohielänyt kietaisumallinen imetyspaita. Kaavojen rapisuttelun jälkeen siitä näytti riittävän kangasta tyttären 110 cm kokoiseen mekkoon. Sovituskuvaa ei ole, kun mekkoon jäi vähän vielä kasvunvaraa.

Ennen oli polvesta rikkinäiset housut. Korjauksen jälkeen reikä on piilotettu applikoidun etanan alle.

Harmiksi Rumpali-paita jäi pieneksi. Pidennyksen jälkeen siitä tuli kiva paitamekko.

Tästä ei tullut otetuksi ennen kuvaa, mutta se oli napamittainen t-paita. Jälkeen ompelun siitä tuli yöhousut koossa 86 cm.

Ennen oli kaksi numeroa liian suuri kirpputorilöytö. Nyt jälkeen minulla on omien mittojen mukaan tehty Marimekon raitapaita.

Lopuksi kuva päivän asusta. Villatakin olen neulonut Novitan teddy-langasta.

3 kommenttia:

 1. Hienoja ideoita jälleen! Tosta marimekon paidasta vaan mietin, että miten siinä vaihtui pääntien värikin? On kyllä heti paljon istuvampi! Ja hienoa nähdä teidän hiekkalaatikkokin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkasin marimekon paidan alkutekijöiksi, sen resorit olivat jo reikiintyneetkin. Ompelin ihan koko paidan uudestaan uusilla resoreilla. Ja laitoin niskaan takaisin sen Marimekko tekstilapun, niin kukaan ei huomaa edes eroa :) Hiekkalaatikosta on muuten ihan oma postaus tältä kesältä, kun tuunasimme hiekkalaatikon laivaksi. Kiitos käynnistä ja kommentista <3

   Poista
 2. Ok, no se selittää! En muuten aiemmin oo tajunnu tota ilmoita ruksia tossa kommentoinnin yhteydessä, niin vähän viiveellä tulee katseltua näitä vastauksia ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.