sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Onkipeli II

Innostuin värkkäilemään tilkuista lisää kaloja ja muita mereneläviä onkipeliin. Täällä on kuvat ensimmäisistä kaloista, jotka on tehty "roskista". 

Laitoin kaloihin kolme kangaskerrosta päällekkäin, niin niistä tuli tukevia. Suihkautin kankaat yhteen sprayliimalla ja ompelin reunat tiheällä siksakilla. Rauskun, ravun ja kilpikonnan kuvat sain tehtyä nopeasti kankaalle silittävien siirtokuvien avulla. 

Pehmolelulaatikossa asuneet sotka ja sammakko olivat valmiita sellaisenaan hyppäämään suoraan onkikilpailuihin. Tai kyllä ne tarvitsivat sen prikan ompelun, että tarttuivat magneettiin.

Seuraavaksi letitin mustekalat: Leikkasin trikoosta suikaleita, niputin ne yhteen, huputin pään, ompelin silmät ja letitin lonkerot.

Hurja hai sai kylkeensä virkatun mallitilkun.

Kaloihin ompelin suomuja vapaalla konekirjonnalla sekä pitsinauhan avulla. Simpukoiden kierteet tikkasin koristenauhalla.
Tämä onkiminen on hyvää koordinaatioharjoitusta pienille silmä- ja käsipareille. Prikan suuruutta vaihtelemalla saa peliin lisää haastavuutta. Ompelinkin tarkoituksella kaloihin erikokoisia metalliprikkoja. Leikkiongella voi pyydystää kalapareja tai kalaperheitä. Jos ongeen tarttuu hai/ mustekala/ tölkin kansi, niin vuoro siirtyy seuraavalle. Tälläisiä muunnelmia onkileikkiin voi ainakin miettiä kaloja ommellessa.

P.s. Pian laitan blogiin arvonnan, sillä Kangaskorjaamolla vietetään 2-vuotissynttäreitä lokakuussa. Kannattaa käydä seurailemasssa.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.