maanantai 15. syyskuuta 2014

Kauppakasseja ja arvontaa

Tunnustan. Meillä on tähän asti käytetty kauppareissulla muovikasseja. Toki sitä samaa muovikassia on käytetty useamman kerran. Nyt ryhdyin ompelemaan niin mahtavia kauppakasseja, että niitä ei voi olla käyttämättä.


Ompelin kauppakassit vanhoista pussilakanoista. Mietin kassien vuorittamista, mutta sitten kassi veisi rullalla taskussa/ laukun pohjalla kaksinkertaisen tilan tyhjänä. Toivottavasti nyt jonkin aikaa kestävät ilman vuorta.

Muoks. Kassit ovat  kestäneet käytössä jo viisi vuotta, ja näyttävät kestävän vielä pitkään.

Kauppakassin ompeluvaiheet:


1. Leikkasin muovipussin auki ja käytin sitä kaavana. Kankaan taite tuli oikeaan sivuun.
2. Ompelin kassin toisen sivun ja kahvojen yläreunat yhteen. Olen merkinnyt punaisella viivalla ompeleiden kohdat.
3. Taitoin sivusta reunoja n. 7-8 cm keskelle päin, näin syntyivät laskokset kassin pohjaan. Ompelin pohjasauman.
4. Ompelin yläreunaan ja kahvojen ympärille vinonauhan. Lopuksi taitoin kahvat kaksinkerroin ja ne tikkasin yhteen.
Täältä linkistä näet, miten teen itse vinonauhaa.Taidan olla vihoviimeinen ompelija, jolla on ollut muovikassit käytössä. Muut ompelijat näyttävät ommelleen omat kassinsa aikapäiviä sitten. Hauska sattuma, että minulla ja näillä muilla ompelijoilla on kaavana sama Valintalon kauppakassi :)


Muiden blogien ohjeita kauppakassien ompeluun:Seuraavaksi ompelin neuvolakorteille uudet kankaiset päälliset. Nyt jokaisen oma kortti erottuu kansien avulla. Punomon ohjeilla voi tehdä kannet ihan mihin tahansa kirjaan tai vihkoon


Nyt blogissani käynnistyy arvonta kaksivuotissynttäreiden kunniaksi. Syntymäpäivä on tarkalleen lokakuun 12. päivänä, joten siihen asti on aikaa osallistua. Voittaja saa tällaisen kankaisen kauppakassin. Osallistuminen tapahtuu kommentoimalla tätä  blogitekstiä. Ja viime vuotiseen tapaan kerro kommentissasi mikä asia teillä kaipaa korjaamista. Käytäthän tunnistettavaa nimimerkkiä, jos olet anonyymi kommentoija. Ja muista käydä kurkkaamassa 12. päivän jälkeen osuiko se voitto kohdallesi.
Muok. Toki pakko ei ole lunastaa kauppakassia, vaan kankaanpalan, josta itse ompelet mitä haluat.

Tässä kuvassa on kangasvaihtoehtoja kassiin.
 Onnea arvontaan!

Edit: Arvonta on suoritettu nyt. Voittajat ovat Heluna, Nasu ja Sinisen talon Neiti. Arvoinkin useamman palkinnon. Kiitos kaikille onnitteluista ja osallistumisesta arvontaan.

16 kommenttia:

 1. Onnittelut pian kaksivuotiaalle! Mun tarttis kans ommella näitä, muovikasseja alkaa olemaan muutaman talouden tarpeisiin... Meillä korjausta kaipaisi monikin kohta, mutta tällä hetkellä akuutein on varmaan keittiön välitilasta pudonneet laatat... Ja jos voitto osuisi kohdalle, ja saisi itse kankaan valita, ottaisin tuon ihanan oranssin jossa on valkoisia kukkia :)

  VastaaPoista
 2. Ja mulle tosta unikkokankaasta! Hienot oli noi neuvolakortin päällisetkin, mutta jäin vaan miettimään että miten niitä on kolme ;)
  Ja korjauskohteina... no jakkaran tulpat on nyt ainakin vaihdettu (kiitos vinkistä) mutta petsaus on jätetty tuonnemmaksi/unholaan. Mutta ajankohtaista olis nyt ehtiä ompelemaan kaikenlaista (kone on ollut äidiltä lainassa jo 1/2vuotta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvolakortteja on juuri sen verran kuin pitääkin, molemmille lapsille omansa ja yksi minulle.

   Poista
 3. Inspiroiduin ihan hurjasti kasseista ja kirjankansi-ajatuksesta! Kun vain löytyisi sitä aikaa, koluaisin kaikki kirppikset kankaita etsiskellen ja ompelisin sukulaisten ja tuttujen joulupaketit täyteen kasseja. Jäänee kuitenkin haaveeksi ainakin tällä erää. Tosin olen myös ihan aloitteleva ompelija, enkä oikein tajunnut ohjeesta tuota pohjan taittamisjuttua. - Jos voittaisin arvonnassa, tuo oranssi kukikas (toinen vasemmalta alarivissä) on ihan järjettömän ihana. - Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi, yritänpä kokeilla selittää tarkemmin tuota pohjan ompelua. Eli lähtötilanteessa kankaat ovat kaksinkerroin, koska ne ovat reunasta ommeltu yhteen. Käännät sivusaumasta 7-8 cm kangasta, niin että kangas on nelinkerroin. Toisesta reunasta käännetään samoin nelinkertaiseksi. Ei taittelua, ei pujottelua, ihan vaan siihen kassin päälle. Tuo 7-8 senttimetrimäärä riippuu kaavasta, minkä kokoiset sangat kassissa on. Pohjataitos pitäisi olla puolet kahvan leveydestä, niin kahva menee nätisti kaksinkerroin loppupeleissä. (muokkasin tuohon ohjeeseenkin että lähdetään kääntämään reunasta, ei pohjasta)

   Poista
 4. Onnittelut kaksivuotiaalle blogille!
  Tällä hetkellä eniten minua huolestuttavat meidän suihkuhuoneesta muutamat lähes-irti-olevat laatat, jotka ovat ihan tippumaisillaan... Jos onni olisi myötä, valitsisin kankaaksi tuon ihanan vihreä-valkoisen, jossa on ruskeita kukkia. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Onnea 2-vuotiaalle:) Tuo kartta kangas olis aika makee, siitä tulis koululaisen tuoliin uus päällinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, ja tuo olisikin tosi hyvä idea päällystää tuoli. Olen miettinyt jo muutaman vuoden karttakankaalle käyttötarkoitusta.

   Poista
 6. onnea!
  valitsisin tuon karttakankaan! :) hieno idea tehä kestokasseja!
  elina_jokitalo (at)luukku.com

  VastaaPoista
 7. Osallistun arvontaan ja kangasvalintani on tuo liiloja ja violetteja sävyjä sisältävä kukkakangas (?). Meillä kaipaisi korjaamista pyöräperäkärryn suoja. Se pitäisi varmaan tehdä kokonaan uudelleen.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut kaksivuotiaalle!
  Meillä ei oo kauheesti juttuja rempallaan...tai ainakaan sellasia, joita osais tai kannattais korjata. Tietokonetuoli narskuu vähän liikaa, wc-istuimen painike on sijoiltaan (toimii, kunhan painaa ajatuksen kanssa;) ja kylppärin lämpöpatteri tihkuu jotain purukumimaista muovia lattialle. Mut mikään näistä ei ole kovinkaan häiritsevä vika. Noh, sukkia ja alkkareita (miksi ne hajoaa vyötäröltä?!) saattais olla parsittavaksi asti...

  VastaaPoista
 9. Arvonta on suoritettu. Voittajat ovat Heluna, Nasu ja Sinisen talon Neiti. Arvoin useamman palkinnon. Kiitos kaikille osallistujille.

  VastaaPoista
 10. Jee! Ihan mahtavaa, että voitin kerrankin jotain arvonnassa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.