maanantai 23. helmikuuta 2015

Taskut sivusaumattomiin housuihin

Tykkään ommella lapsille sivusaumattomia housuja, sillä ne valmistuvat nopeasti ja kankaan kuvio jatkuu yhtenäisenä lahkeessa. Applikaatiokin on helppo ommella housunlahkeeseen, kun ei tarvitse ommella sauman yli.  (Esim. dinosaurushousuissa) Nyt aloin kaipaamaan taskuja sivusaumattomiin housuihin. Paikkatasku olisi perinteinen ratkaisu.

Toinen vaihtoehto olisi Mock Denim -nimiset housut Ottobre 4/2014 lehdessä. Siinä neuvotaan ompelemaan taskupussi sivusauman kohdalle leikattuun aukkoon. Hommahuone blogista löytyy ohje tuohon malliin. En pitänyt tästä taskumallista, koska siinä tulee lantiolle kolme kangaskerrosta. Vaippaikäisillä on siinä kohden muutenkin jo pehmuketta.

Kirjoitin ohjeesta parannellun version, sen löydät tästä, klik.

Helppo taskuohje housuihin Kangaskorjaamon tapaan:

 
 1. Leikkaa ensin lahjekappaleet tavalliseen tapaan. Leikkaa sivusauman kohtaan taskun suu, leikkaa  taskupussit. Minä leikkasin taskut silmämääräisesti ilman kaavoja. Tässä on jotain mittoja avuksi. Taskupussin leveys 9,5 cm ja korkeus 14 cm. Housun lahkeeseen leikatun aukon leveys ylhäällä 7 cm ja korkeus sivusauman kohdassa 6 cm. Housut ovat kokoa 92/98 cm.
2. Kanttaa taskun kaareva reuna.

 3. Aseta taskupussi etukappaleen alle ja tikkaa reunat kiinni etukappaleeseen. Kuvassa on punainen katkoviiva näyttämässä ompeleen paikkaa.
4. Ompele taskupussi ja takakappale yhteen. Kaarra ompeleen lopussa vähitellen kohti reunaa, niin kuin muotolaskosta ommellessa. Litistä saumanvarat eli tikkaa pystysuuntainen ommel kantin päälle äsken ommellun sauman viereen. Nyt taskut ovat valmiit ja housut voi ommella kasaan.
Tässä ovat housut valmiina ja käytössä.Tein myös itselleni tästä traktori-kankaassta tunikan pitsikoristein.

Lisää ideoita taskujen ompeluun

4 kommenttia:

  1. Kivat taskut housuissa. Näyttää niin helpolta että voisin jopa uskaltaa yrittää.. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea tässäkin taskumallissa!

    VastaaPoista
  3. Hyvä sovellus tämä sinun mallisi. Soveltaminen on ompelun suola :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.