perjantai 10. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen body

Ompelin elämäni ensimmäisen vauvan bodyn. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja laitan tämän pakettiin ystävän uudelle vauvalle. 

Olen jännittänyt neppareiden laittamista. Nepparipihditkin olen ostanut pari vuotta sitten kaappiin valmiiksi tätä hetkeä varten. Onnistumisen maksimoimiseksi minimoin bodyn neppareiden määrän: Kavensin bodyn haaraa sen verran, että siihen riitti kaksi nepparia. Pääntielle riitti yksi neppari, koska olkakappaleet menevät hetken matkaan päällekkäin. Huutavan ja sätkivän vauvan pukeminen on myös nopeampaa, kun tarvitsee nipsaista vain kolme nepparia kiinni.

Ottobre 4/2014 Sausage dog -body, koko 68 cm


Vaatteen pienuuteen nähden bodyssa on paljon ommeltavaa, resorikanttauksia on paljon. Kanttausta varten leikkaan resorista 3,5 cm leveää suikaletta. Saumuroin suikaleen paikoilleen oikeat puolet vastakkain. Venytän suikaletta tiukoissa kaarisssa enemmän ja loivissa kaarissa vähemmän. Hihansuun suorassakin kohdassa kannattaa venyttää hitusen. Käännän kaitaleen nurjalle ja ompelen oikealta puolelta kaksoisneulalla ja pyrin siihen, etten enää tässä kohden venyttäisi kangasta.

Nyt tulee vinkki miten resorikanttauksen pään saa siistiksi ja ohueksi silloin kun resorikanttausta ei ommella renkaana: Saumuroi resorikantti oikeat puolet vastakkain kankaan reunaan. Jätä kanttia yksi cm yli reunasta saumanvaraksi. Taita kantin pää kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja saumanvara ulospäin. Ompele suoralla ompeleella tosi monta kertaa ommel kantin loppumiskohtaan (kuvassa punainen ommel). Leikkaa kaikki saumanvarat pois aivan punaisen ompeleen vierestä. Käännä kantti oikeaan asentoonsa eli nurjat puolet vastakkain. Ompele kantin toinen reuna kiinni nurjalle kaksoisneulalla.


Nestori ja Norppa -trikookangas oli erityisen riittoisaa ja sain ommeltua metristä bodyn lisäksi kolme t-paitaa. Yksi on vauvan isälle samistelupaidaksi. Sen hihat ja takakappale ovat vaaleanturkoosia trikoota. Toinen t-paita on vauvalle seuraavaa kesää ajatellen, koko 80 cm. Ja kolmanneksi tein meidän omalle pojalle t-paidan, koko 104 cm. Kaikkiin paitoihin sain kohdisteltua kuviotkin keskelle ja järkevästi.


Tässähän on jo kesäfiilistä ilmassa.


p.s. Rengasnepparien kiinnitysohje http://royal-tuote.blogspot.fi/2012/02/prym-rengasneppien-kiinnittaminen.html

4 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita! Tuo bodyn kaava on kiva, mutta haaraosa on kyllä kovin leveä.. Laitoin muistaakseni ensimmäiseen bodyyn jopa neljä nepparia haaraan.. Nykyään pyöristän haaran normi bodyn tavoin.. Kuosi on kyllä tosi suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kävi myös mielessä haarakappaleiden pyöristys, mutta ajattelin, että nepparit on helpompi laittaa trikoon läpi.

   Poista
 2. Nää on kyllä niin ihania, onneksi kohta pääsrään läyttämään! Ollaan täällä oihailtu kuinka taitavasti olet nämäkin tehnyt! Paljon kiitoksia myös näistä vinkeistä, jospa uskaltautuisin kans kokeilemaan bodyn tekoa pojalle. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.