tiistai 28. huhtikuuta 2015

Housuja hiekkalaatikolle

Nappasin kirpparin "ota ilmaiseksi"- laatikosta housuja, jotka olivat malliltaan epäsopivia, mutta laadultaan hyviä. Vihreät housut ovat R-collectionin puuvillatwilliä ja punaiset collegekangasta.

Housut ennen muutosta

Leikkasin housut saumoista auki, sovitin kaavat lahkeiden päälle ja ompelin housut kokonaan uudelleen. Minulla on tapana ratkoa kestäviä kankaita nopeasti vain repäisemällä. Vahingossa tulin repäisseeksi halkeaman vihreiden housujen polven kohdalle. Alkuperäisissa housuissa oli onneksi taskut samasta kankaasta, joten sain pelastettua tilanteen polvipaikoilla.

Housut muutoksen jälkeen.

Prinsessan housuihin (116 cm) ompelin kaksi riviä rimpsuja. Nyt näillä housuilla pystyy laskemaan liukumäkeä ja istumaan hiekkalaatikolla toisin kuin pelkällä hameella. Potkupyöräillessäkään ei haittaa, vaikka helmat olisivat korvissa. Jotta rimpsurivi näyttäisi vaatteessa suoralta, niin asettelin rimpsukaitaleen kulkemaan takakappaleen puolella pari senttiä alempana kuin etupuolella.

Pojan housuihin (98 cm) sijoitin polvipaikat vähän polven keskikohdan alapuolelle. Hiekkalaatikolla kuitenkin kontataan ja kyykistellään, joten kangas nousee ylöspäin. Tässä istuskelukuvasssa jo huomaa, että paikat ovat nousseet polven keskelle.

2 kommenttia:

  1. Kivemman näköiser housut ovatkin käsittelysi jälkeen! :) Rimpsuhousuista tulikin tosi nätit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! Pistin rimpsuja 1,7 kertoimella, mutta varmaan ois 1,4-1,5 riittänyt.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.