lauantai 1. huhtikuuta 2017

Huhtikuun teemana oma maakunta

Mistä asut, missä ovat juuresi? Missä tunnet olevasi kotona? Millaisia ovat hämäläiset, karjalaiset tai pohjalaiset? Ovatko ihmiset tosiaan eri luontoisia eripuolella suomea. Ainakin murteet kertovat mistä me tulemme. Entä millainen on kotimaakuntasi luonto? Onko teillä päin jokin maamerkki, jonka kaikki tietävät? Tiedätkö kotimaakuntasi maakuntatunnukset? Osaatko maakuntalaulun sanat? Mikä sanonta/ fraasi sopii kotikaupunkiisi? Jos kotipaikkakuntasi olisi käsityö, niin mikä se olisi? Tässäpä olisi teemaa mistä ammentaa. Itse olen vielä ihan pyörällä päästäni mihin suuntaan lähtisin. Voiko luonnetta tai murretta kuvata muka käsitöissä? Jätäpä kommentteihin lisää ideoita tai kerro mistä lähtisit itse liikkeelle.

Tunnistatko mitä maakuntaa tämä paita edustaa?
maissipainannalla tehty paita

Ompelin maakuntapaidan jo 1,5 vuotta sitten, laitoin siihen reilusti kasvunvaraa. Nyt se on sopiva. Paita syntyi fb-ompeluryhmän haasteesta, jossa piti käyttää maissia kankaanpainantaan. Tässä on linkki alkuperäiseen postaukseen, sieltä pääset myös näkemään millaista jälkeä syntyi muiden ompelijoiden maissista.

Suomi 100 vuotta -teemakäsitöissä olen oppinut paljon uusia asioita. Olen kerrannut kansallissymbolit ja lukenut Kalevalaa. Myös teidän muiden käsitöistä olen oppinut uusia asioita Suomesta ja suomalaisuudesta. Teemoista syntyneet käsityöt ovat ainutlaatuisia ja niissä on juuri se oma jujunsa, jonka haluan käsitöissäni näkyvän. Oma maakunta -teemakin antaa paljon vaihtoehtoja käsityön toteuttamiseen.

Toivon, että innostut ja lähdet mukaan käsityön maakuntamatkalle.
 
Näin homma etenee käytännössä:
1. Ideoi ja valmista käsityö tai useampi, tekniikka on vapaa.
2. Kuvaa ja esittele käsityösi muillekin sosiaalisessa mediassa.
 - Blogijuttusi voit linkittää ihan mihin tahansa minun blogini kommentteihin.
 - Kuvan voit julkaista Instagrammissa ja Facebookissa #suomi100_käsityö ja tagilla @kangaskorjaamolla
- Kangaskorjaamon Facebook -sivuille saa myös lisätä kuvia
3. Ei olla turhan tarkkoja, eikä ainakaan stressata. Jos käsityösi ei valmistu juuri huhtikuussa, niin esittele se myöhemmin. Aikaisempiin teemoihin voi myös palata ja tehdä niihin sopivan käsityön.


Lopuksi vielä kooste maaliskuun teemakäsitöistä, mahtimiehet ja -naiset. Käy kurkkaamassa käsityöt ja tarinat niiden takaa.
Pelle Hermannin hauskat pelleilyhousut

Myös Instagram kannattaa katsoa #suomi100_käsityö

Lisäsin blogiini "Suomi100" tunnisteen sivun oikeaan laitaan. Sen avulla löydät kaikki teemakäsityöt.

1 kommentti:

  1. Tässäpä minun huhtikuun työ:
    http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2017/04/villaa-seinalle-maakuntalaulun-tahtiin.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.