torstai 6. huhtikuuta 2017

Ristipistoja puulle ja lukijalahja sinulle

CrossStitcher lehden 3/2017 välissä tuli tilaajalahjana maatuskan muotoinen puinen ristipistoaihio. Ohjeessa kerrottiin, että maatuska-avaimenperän taustapuolen saa siistiksi liimaamalla huopapalan taustapuolelle. Otin tämän haasteena, onhan sitä nyt muitakin vaihtoehtoja kuin liima.

Yksi vaihtoehto olisi ommella se huopapala reunimmaisten reikien läpi taustapuolelle. Minä käytin toista vaihtoehtoa ja tein nurjallekin puolelle ristipistot. Nyt maatuska on samannäköinen ja siisti oikealta sekä nurjalta puolelta, ainut ero ovat oikealla puolen olevat koristehelmet.

maatuska ristipistokirjonta


Karsin ristipistotyöstä värejä ja yksityiskohta, jotta minun ei tarvitse päätellä niin montaa langanpäätä. Tämä auttoi saamaan nurjasta puolesta siistimmän. Keskustan kukkakuvionnin tein ristipistojen sijaan virkkaamalla. Virkatun kukan ja lehdet ompelin paikoilleen. Osan täplistä toteutin kiinnittämällä helmiä.

Ristipistot ompelin riveittäin valmiiksi, jokainen rivi piti ommella neljä kertaa. Kuvasssa näkyy alkuperäinen ristipistomalli. Huomaa, että puuta on tullut ommeltua, neulakin on ihan taipunut!

ristipistoja puuaihiolle


Muoviset muliinilankojen säilyttimet


Seuraavassa CrossStitcher-lehden numerossa olisi ollut tilaajalahjana muovisia muliinilankojen säilyttymiä. Askartelin ne itse. Leikkasin eineslaatikoiden muovista norsuja, lampaita, pöllöjä ja kaloja. Kuvassa punainen nalle toisella rivillä on ollut heliumilmapallon painona. Sekin sopii hyvin kierrätettäväksi muliinilankavyyhdin kerimiseen. 

Lapset ompelevat mielellään pahvisia ompelukuvia, joten heitä varten kieputettiin puuvillalankaa muovieläinten ympärille. Onpahan heilläkin nyt iloisia langansäilyttimiä.

kirjontalankojen säilytys


Blogini lukijalahjana tarjoan sinulle ilmaiset tulostettavat mallit :D (Anteeksi jos odotit jotain mahtavampaa otsikon perusteella.) 

Jäljennä malli muoviin ja leikkaa itsellesi hauskat säilyttinet kirjontalangoille. Muovi on niin pehmeää, että sitä voi leikata kynsisaksilla tai keittiösaksilla. Ideaa voi vielä jatkokehitellä esim. washiteipistä voisi liimata pöllölle silmät ja norsulle korvat. Tietenkin voit piirtää itse lisää hahmoja.

Tulosta kaava muliinilankojen säilyttimelle tästä linkistä.
 Unohdin laittaa tulostettavaan kaavaan tarkistusruudun, mutta hahmojen pitäisi olla 4,0 - 4,5 cm korkeita.

tulosta kaava kirjontalankojen säilyttimelleMinulla ei ole aavistustakaan mikä tämä muliinilankojen säilytin on oikealta nimeltään. Tiedätkö sinä? Googlen kuvahaulla saa haettua lisää malleja kun kirjoittaa hakukentään floss(y) thread bobbins.


Älä heitä pois, käytä pois, katso tästä lisää ideoita muovin hyötykäyttöön


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.