lauantai 29. huhtikuuta 2017

Ompele origami - perhospinni

Koko alkuvuoden olen ommellut tilkuista ja kierrätysmateriaaleista. Nyt taittelin tilkuista origamiperhosen, josta tuli hiuspinni. Tyttökin innostui ompelemaan itse rusettipompuloita.

Origami hiuspinni


Kankaiset perhoset kiinnitin kuumaliimalla leveään metalliseen hiuspinniin. Hyvin ovat pysyneet toistaiseksi kiinni. Minun tilkkuni koko ennen taittelua oli 12 cm x 16 cm sis. saumanvarat. Valmiin perhosen siipiväli on 11 cm ja vartalon pituus on 6 cm. Näitä origamiperhosia voisi käyttää myös rintaneulana, laukkukoruna tai tehdä perhostaulun seinälle.

Ohjeita origamiperhosten/ pinnien taitteluun löytyy esim.
 • Youtube / Fabric origami butterfly

Tilkuista ommellut rusettipompulat ovat olleet Instagram-ompelijoiden suosikkilistalla. Joten mekin ryhdyimme talkoisiin. Lapsi osasi ommella nämä helposti itse. Aikaisemmin olen kirjoittanut siitä, miten lapset voivat ommella ompelukoneella turvallisesti.

Ompele rusettipompula


Tässä on rusettipompulan työvaiheet kuvina. Lapsen on helppo ommella rusetin muoto kaavan reunoja seuraten. Ompelun jälkeen leikataan vasta ylimääräiset saumanvarat pois. Jätä kääntöaukko keskelle kapeaan osaan. Näin vältyt kokonaan kääntöaukon umpeen ompelulta, sillä aukko jää solmun alle. Puuvillakankaat eivät rispaannu niin helposti, kun saumanvarat leikkaa harkkosaksilla. 

pompula ompeluohjePikku hiljaa alkavat tilkut tulla ulos korvistakin, seuraavaksi ompelen naamiaisasut lapsille vappujuhliin.

Tervetuloa seuraamaan Kangaskorjaamon persoonallisia ja idearikkaita käsitöitä
 

6 kommenttia:

 1. Onpa kauniita nuo perhoset. Täytypä tehdä seuraavaan mekkoon lisätarvikkeeksi tytöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HennaMar, hyvä idea käyttää mekon koristelussa perhosia.

   Poista
 2. Ihania ovat. Taidan tehdä itselleni perhosen rintakoruksi :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Raisa :I) Melkein alkaa tuntumaan, että tarvitsen lisää perhosia, sopivan jokaiseen tunnelmaan ja asuun :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.