keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Nallekranssi ja muita käsitöitä yhdessä lasten kanssa tehtäväksi

Nyt keväällä lapsen mukana koulusta kotiin tulee myös paljon vuoden aikana tehtyjä ihania ja persoonallisia käsitöitä. Keräsin tähän postaukseen ideoita miten näitä käsitöitä voisi laittaa esille. Samalla esittelin muitakin käsitöitä, joita voi tehdä yhdessä lasten kanssa.

persoonallinen nalle riippumatossa kranssi


Meille kotiutuu käsitöitä koulun lisäksi myös käsityöpajasta ja käsityökerhosta. Toivoisin, että voisin ripustaa kaikki lapsen tekemät askartelut seinälle tai jollain muulla tavoin ottaa käyttöön hänen tekemänsä käsityöt. Näin voisin kertoa että arvostan hänen työtään ja olen niistä ylpeä. Lapsikin näkisi konkreettisesti, että hänen taitojaan ja työtään arvostetaan.

Väistämättä törmään kuitenkin tilanpuutteeseen. Ihan kaikille askarteluille ei seinätila riitä tai ihan kaikille käsitöille ei löydy käyttöä. Toivon kuitenkin, että muistan kehua lapsen aikaansaannoksia ja kertoa miten taitava hän on. Voinhan vaihdella esille laitettavia käsitöitä vuodenkierron mukaan.

nalle koulukäsityö


Tässä on kesäinen ja rento nalle riippumatossa -kranssi. Lapsi oli koulussa ommellut käsin nallen huopakankaasta ja kutonut riippumaton. Minä innostuin ompelemaan nallelle vaatteet ja hatun. Hattu syntyy näppärästi maitopurkin korkista ja näitä hattuja voi askarrella myös yhdessä lapsen kanssa.

Ripustimme nallekranssin oven pieleen, niin että sen näkee heti ensimmäisenä kun tulee kotiin. Kranssiin tai muuhun tervetulotoivotukseen voi käyttää lapsen tekemiä taideteoksia.


mosaiikkiaskartelua yhdessä lasten kanssa

Käsityöpajassa olemme tehneet yhdessä lasten kanssa mosaiikkitöitä. Mosaiikkitaulujen pohjana on meidän pesuhuoneen ylijäämä laattoja ja yksi vanha koristelautanen. Lapset saivat itse päättää millaisia kuvioita tekevät mosaiikkipaloilla. Tuossa vasemman puolimmaisessa taulussa on ihan selvästi höyhen. Naulasimme taulut autotallin seinään. Tarvitseehan autotallikin oman tervetulotoivotuskollaasinsa.


mosaiikkirobotti

Lapsen tekemä mosaiikkirobotti sai oman vartiopaikan vintin portailta.
Tästä postauksesta löydät lisää ideoita mosaiikkitöihin ja vinkkejä materiaaleihin.


koulukäsityö navi-navigaattori

Lapsi oli koulussa nikkaroinut Navi-navigaattorin. Tämä hahmo esiintyy Apilatien aapisessa. Tällainen pieni puutyö sopii hyvin naulausharjoitukseksi. Navi ei ole vielä löytänyt meillä lopullista paikkaansa. Nyt se on väliaikaisesti ainakin askartelupöydällä paperipainona.

Lapsen tekemiä askarteluja ja pieniä käsitöitä jaamme myös lapsen kummeille tai isovanhemmille. Lapsen itse tekemä askartelu sopii hyvin esim. nimipäiväkortiksi. Jos sinulla on hyviä vinkkejä miten laittaa lapsen käsitöitä ja askartelua esille, niin kerropa se meille muillekin.


Kokosin tähän listaan helppoja ompelutöitä, mitä lapset ovat meillä tehneet tai olleet mukana suunnittelemassa. Löytyisikö tästä teillekin kesälomalle tekemistä.

Helppoja ompelutöitä lapsille


Tämä blogiteksti jatkaa Blogisisarten Tervetuloa kevät ja kesä postaussarjaa. Huomenna on vuorossa kesäinen kuvapostaus Mitäs meille -blogissa. Kaikki teemapostaukset löytyvät kootusti Kahden talon väkeä -blogista.

Poimin tähän postaussarjan käsityöaiheiset tekstit, jotta löydät ne helposti.

Kangaskorjaamon persoonalliset ja idearikkaat käsityöt löytyvät myös

6 kommenttia:

 1. Meillä lasten kuvistöistä on vaihtuva näyttely eteisen sohvanurkkauksessa. Olen kehystänyt niitä ja siihen mahtuu kerrallaan yli 10 työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehyksissä lasten taideteokset näyttävät varmasti vielä paremmilta, kuulostaa hyvältä idealta. Mun pitää vielä harjoitella paljon, että saan laitetua meidän gyproc-seiniin koukkuja. Laitoin viime viikolla pari koukkua ja kyllä tuli niin rumaa jälkeä.

   Poista
 2. Mä yritän kanssa muistaa parhaani mukaan kehua lasten tekemää taidetta. Yksi ehdoton äidin suosikki on pian kaksi vuotta ollut jääkaapin ovessa. Kehun sitä lapselle aina kun näen.
  Tosi kiva idea kyllä tuo mosaiikkityö. Sopii varmasti myös meidän pienemmälle askarteluksi :)

  Ihanaa kesää Johanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura vierailusta ja kommentista :) Meilläkin on jääkaapin ovessa vaikka mitä askarteluja sinitarralla. Sitten kun tulee jääkaapin siivouspäivä ja pyyhitään ovesta tahmatassujen jäljet, niin samalla laitetaan askartelut pahvilaatikkoon talteen. Näin on tilaa kerätä uusia askarteluja oveen.

   Poista
 3. Ihania ideoita, miten laittaa lasten töitä esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoiset kiitokset Satu :) Tänäänkin tuli koulusta lisää hienoja askarteluja.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.