perjantai 28. syyskuuta 2018

Makkaratikuille säilytyspussi ja ideoita kestokassin uudelle elämälle

Ompelin makkaratikuille uuden säilytyspussin. Samalla harmittelin sitä, että olin heittänyt aikaisemmin roskiin pinkin, muovisen, todella ison Serlan kestokassin. Kassi oli niin iso, että sinne mahtui 2-vuotias nukkumaan, joten siitä olisi ommellut paljonkin uutta. Kun lähdimme reissuun pakkasimme sinne koko perheen ulkoiluvaatteet. Tuosta vaatemäärästä johtuen se varmaan repeytyikin saumoistaan.

Heti seuraavana päivänä, kun olin heittänyt kestokassin roskiin, keksin mitä olisin voinut siitä ommella. Tässäpä postauksessa onkin vinkkejä kestokassin uudelle elämälle.

kestokassista uutta




Kestokassista tulisi täydellinen lokerikko ja potkimissuoja auton etupenkin selkänojaan. Siitä voisi tehdä säilytyskoreja ja lelukorin, kukkaruukunsuojuksen ja rairuohon kasvatusruukun, kenkäkassin ja ruokalapun, saumurin roskiksen ja suojahupun. Nytpä tiedän säästää kierrätyskelpoiset kestokassit. Jos sinulla on jokin idea, niin jätäpä kommentteihin vinkkisi.

Edit. Facebookissa kanssaompelijat ovat jakaneet lisää kierrätysvinkkejä kestokasseille. Kirjaan ne tähän jatkoksi: istuinalunen, lahjapakkaus/ lahjakassi ja sadevaatteiden materiaaliksi. Katso myös tämän blogitekstin kommenteista kierrätysideat.


kestokassin kierrätys

Onneksi minulla oli yksi rikkinäinen A4 paperin kokoinen Jaffa-kestokassi. Kauniin kuvion takia se oli jäänyt talteen odottamaan uutta käyttötarkoitusta. Kassin koko oli juuri sopiva makkaratikkuja varten. Ompelin sivukappaleet päällekkäin, niin kassin muodosta tuli sopivan pitkulainen. Vuoritin koko kassin tiiviillä ulkoilukankaalla, niin makkaratikkujen piikit eivät riko kassia.


makkaratikkujen säilytys

 Kassin sivu- ja pohjasauman jätin ulkopuolelle ja huolittelin saumanvarat piiloon sinisellä vinonauhalla. Kassin yläreunaan tein käänteen ja ompelin kantokahvan, joka sekin on kierrätetty rikkinäisestä repusta.


makkaratikuille pussi

Testiryhmämme lähtikin heti nuotiopaikalle makkaranpaistoon. Avatessamme auton takakontin termospullo vierähti maahan. Se oli Airamin punainen termospullo, joten lasinen sisus meni rikki ja retkikaakaot valuivat pohjan kautta maahan. Onneksi meillä oli vesipullo mukana. Joku kuitenkin huitaisi vesipullon nurin retkipöydälle, eikä korkki tietenkään ollut kiinni. Makkaratikkujen säilytyspussi selvisi neitsytmatkastaan kuitenkin vaurioitta.


Tässä on vielä kierrätysvinkki margariinirasian kansille, virkkaa niistä kehyksiä tai askartele maitopurkin korkista hattuja.


Seuraavassa blogitekstisssä suurennan juniorikoon pussilakanan aikuisten kokoon. Yleensä pussilakanat tulee pilkottua pienemmäksi kuten tyynyliinoiksi tai kauppakassiksi, mutta nyt se saa uuden elämän suurempana.

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

  1. Olipa näppärä idea tuo makkaratikkupussi. :) Meillä kestokassit on valjastettu laatikoiksi vaatteille, leluille ja piha asusteille taittamalla reunat sisäänpäin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Kestokassilaatikoita on sitten näppärä siirrellä, kun on kantokahvat valmiina. Pitää varmaan jättää sopivasti tyhjää tilaa, että saa taitettua reunat sisäänpäin. Mulla on ollut tapana sulloa kassit niin täytettn vaatetta, että pullistelevat :D

      Poista
  2. Mahtava idea ja hyvä juttu uusiokäyttää kestokasseja! Meillä on vieläkin jotain iankaiken vanhoja Kuujuusto-kuvioituja kasseja jotka sai aikoinaan jonkun kampanjan yhteydessä. Kassit ovat niin kulahtaneita että niitä ällöttää käyttää, mutta rikki ne eivät ole menneet! :D Tuntuu että nykyään nuo uudemmat kestokassit ovatkin laadussa vähän heikompaa tekoa ja niistä irtoaa rivat, repeää pohjat ja saumat pärköää. Ehkä laatu sitten heikennyt.

    Kestokassi sopisi hyvin uusiokäyttöön vaikka autonpesuvälineiden säilytykseen, saisi kätevän telineen vedenpitävästä materiaalista niille! Mutta myös varmasti hyvää materiaalia pian saavupan halloweenin asusteisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavia ideoita Jenni :) Jospa ois nyt vähän enemmän ompeluaikaa, niin ideoisin kyllä jonkun naamiaisasun kestokasseista.

      Tuo pätee tavaraan kuin tavaraa, minusta ainakin tuntuu että aikaisemmin vaatteet, kodinkoneet ja ne kestokassitkin kestivät äidiltä tyttärelle ja isältä pojalle. Nyt pärköää, nukkaantuu, ratkeaa ja rikkoontuu parhaimmillaan viikon käytön jälkeen.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :) Näppärä onkin yksi mun lempisanoista!

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.