sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Juniorikoon pussilakanan suurentaminen aikuisten kokoon


Mietin mitä voisin tehdä parille juniorikoon pussilakanalle, jotka olemme saaneet lahjaksi. Ompelisinko ne tyynyliinoiksi tai kauppakasseiksi. Päätinkin poikkeuksellisesti tehdä niistä suurempia, enkä pilkkoa pienemmiksi.  Parasta on että pussilakanan voi nyt helposti taitella liinavaatehyllylle pinoon. Suoristin nimittäin samalla esipesussa kieroon vetävän kankaan, nyt saumat eivät kierrä senttiäkään.

pussilakanan ompeluMeidän lapsilla on käytössä aikuisten peitot. Olen laskenut yöherätyksiä olevan keskimäärin vähemmän, kun kukaan lapsista ei huuda: "Äiti peittelemään!" Ison peiton alle lapsen on hyvä peitellä itse itsensä. Vai kuvittelenko vain.
Ensin pesin pussilakanan ja ostamani jatkokangaspalan pari kertaa, jotta ne kutistuvat mittoihinsa. Esipesussa koko pussilakana meni ihan kieroon, pussilakanoille tyypilliseen tapaansa. Leikkasin pussilakanan saumat irti. Samalla leikkasin kankaiden reunat suoriksi. Alla olevasta kuvasta näkyy, miten paljon kangas kieroitui ensimmäisissä pesuissa.

kieron pussilakanan suoristaminen


Ompelin pussilakanan ylä- ja alareunaan jatkopalan. Sitten ompelin pussilakanan sivuihin jatkopalat. Niin kuin suurta hirsimökkitilkkutyötä tekisi. Puuvillakangasta kului 2,5 m suurentamiseen, mikä on minusta yllättävän paljon. Siitä määrästä saisi jo lakanan. Kierrätyshenkinen ratkaisu olisi käyttää toista pussilakanaa tai lakanaa suurentamiseen.

pussilakanan suurentaminen


Samalla ompelin lapsille unikaveriksi kauratyynyt. Touhukkaan päivän jälkeen jaloissa voi tuntua kasvukipuja, joten mikrossa lämmitetty kauratyyny lievittää niitä. Mikroon laitamme mukaan vesilasin, etteivät kauranjyvät kuiva liiaksi. Joskus taas pakastimessa viilennetty kauratyyny helpottaa levottomia jalkoja.

kauratyynyn ompelu


Lapselle sopivan kauratyynyn koko on 30 x 13 cm. Kauratyynyn sisällä on marketista ostettua kauraa, joka on tarkoitettu lintujen ruokintaan. Kauraa tuli laitettua täytteeksi vähän reilu 500 grammaa. Ehkä ompelen vielä kauratyynyihin pienet lokerot,  jotta kaikki jyvät eivät valu tyynyn toiseen päähän.

kauratyynyn ompelu


Myös kestokassi sai uuden elämän makkaratikkupussina edellisessä postauksessa. Lue muitakin ideoita mitä rikkinäisestä kestokassista voi ommella.

Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.


10 kommenttia:

 1. Tyylikäs suurennos! Kiitokset kauratyynyvinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Kauratyynyt on meillä olleet niin suosittuja, että pitää varmaan tehdä vielä molemmille jaloille omansa.

   Poista
 2. Kuinka hyvä idea tuo lakanan suurentaminen! Meillä kanskaan lapsilla ei oo noita juniori kokoja vaan suoraa vauvapeitosta aikuisten täkkiin.

  Pitääpä vinkata tuosta kauratyynystä äidille et haluan joululahjaksi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan Laura :) Liinavaatekaapissakin säästyy tilaa, kun ei tarvitse erillistä pinoa lasten pussilakanoille.

   Poista
 3. Hyvä idea suurentaa pussilakana :) Meilläkin on kauratyynyt eli pipipussit ollut jo vuosia käytössä ja lapset osaavat itsekin ne hakea tai viedä pakastimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija :) meilläkin lapset muistavat paremmin kuin äiti, että kauratyynyt pitää laittaa pakkaseen päivällisen aikaan, jos ne haluaa illalla kylminä :D

   Poista
 4. Kiva idea! Meillä on kanssa noita pieniä vuodevaatteita, olen niitä lahjoittanut hyväntekeväisyyteen mutta voisihan niistä osan tosiaan hyödyntääkin! :D Sinulla näitä hyviä vinkkejä piisaa. :)
  Iloisia aurinkoisia syyspäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina ja aurinkoista syksyä myös Kotomon suuntaan :) Kaksi pientä pussilakanaa voisi yhdistää yhdeksi isoksi, jos kuosit vain suinkin passaavat yhteen. Minäkin myin jo kirpparilla pieniä muumipussilakanoita, ennen kuin keksin tämän suurentamisen.

   Poista
 5. Mahtava idea tämä pussilakanan suurentaminen! Eipä ois tullut itselle mieleen:) Meillä on just luovuttu junior -peitoista, ja harmittaa, kun ihanat finlaysonin norsu pussilakanat jäivät kaappiin tyhjän pantiksi. Hetkonen, meiltä puuttuu kyllä lastensängyistä päiväpeitteet..samalla konstillahan sellaisetkin syntyis, laittas väliin vaikka ohkasen fleece viltin ja lopuksi tikkaisi saumojen kohdalta. Hmm.tämä täytyy laittaa korvan taakse. Lueskelin tässä samalla vanhempia postauksia. Ihania juttuja olet syksyn aikana ehtinyt puuhailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. Mahtavaa kerrassaan kun olet löytänyt blogistani enemmänkin luettavaa.

   Finlaysoniahan tämäkin pussilakana on. Ei niitä raaski kaapissa makuuttaa tyhjän panttina. Päiväpeittosuunnitelma kuulostaa tosi hyvältä.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.