tiistai 13. elokuuta 2013

Trikoopipot à la Kangaskorjaamo

Nämä ovat ensimmäiset trikoopipot ja ensimmäiset "samisteluvaatteet", mitä olen meidän porukalle ommellut. Lähdin kehittelemään ilman mallia tai kaavoja omia sovelluksia pipon päälaen ompeluun. Tarkoituksena oli saada vähän kulmikasta, ei niin päänmyötäistä muotoa pipoihin.

Aloitin värkkäämisen omasta pipostani ja lopputuloksena oli korinpohjaa muistuttava päälaki. Ompelin päälaelle nurjalle ensin tuollaisen 4-sakaraisen tähden. Sitten viimeistelin pipon oikealta puolelta päällitikkaamalla tähden sakarat 45 asteen kulmaan. Bambikangasta jäi juuri sen verran yli, että tyttö sai perinteisen neliöpipon. Vauvan lakki on jo ommeltu aikaisemmin.

Vauhtiin päästyäni kehittelin pipomalleja lisää. Pallokuvioisessa pipossa on kirjekuorta muistuttava päälaki. Ompelin pipon yksinkertaisesta kankaasta. Kirjekuoren/ päälaen muotoa on helppo muuttaa, kun ei laskostakaan kangasta keskikohtaan asti.

Ruttupipo à la Kangaskorjaamo: Korvien päällä on n. 9 cm leveä panta kaksinkertaisena ja suippeneva päälaki on yksinkertainen. (Kangasta ei riittänyt enempään.) Kuminauha ommellaan kahdessa osassa, ensin pantaan ja sitten yläosan sivusaumaan.

Prinsessalle ompelin vielä kruunupipon. Pipon päänympärys oli tasan 48 cm, joten nopealla laskutoimutuksella sain 6 kappaletta 3 cm pituisia sakaroita ommeltavaksi.

Varmaan joku jossain on jo ommellutkin tälläisia pipoja, mutta minulle nämä mallit olivat uusia, enkä ole muualla nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.