sunnuntai 25. elokuuta 2013

Nukenrattaiden uusi elämä

Olen saanut nämä nukenrattaat 3-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Olen lykkinyt nukkejani näillä sekä sisällä, että ulkona ja se kyllä näkyy. Rungossa on ruostetäpliä ja punaiset kankaat ovat haalistuneet auringossa. Renkaat ovat pysyneet yllättävän hyvinä ja sileinä. Nyt oli aika kunnostaa rattaat tyttöni 3-vuotissyntymäpäivälahjaksi.

Hioin ruosteet pois, mutta en jaksanut sentään maalata runkoa. Istuinosan tein ruskeasta vakosametista. Istuinosa kiinnittyy runkoon sivuilta ja takaa vetoketjuilla, edestä nepparilla. Arvatkaas mistä löysin tarpeeksi lyhyet, 15 ja 20 cm avovetoketjut. Huuto.netistä! 

Bambi-applikaation tein vaaleanpunaisesta vakosametista. Tein vapaalla konekirjonnalla bambiin "täpliä", lankana käytin vaihtuvanväristä kirjontalankaa.

Rattaiden kunnostukseen kului aikaa. Tyttö istui vieressä ja kyseli, miksi se ei ole vielä valmis, miksi et ompele nopeampaa, miksi sillä pupun korvat, miksi... Mutta lopulta tuli valmista. Sitten tytölle sama mekko päälle kuin minulla on ollut ja 3-vuotiskuvia räpsimään.

P.s. Pienenä annoin nukelleni nimeksi Jonna. Se oli ihanin nimi mitä tiesin. Johtunee varmaan Jonna Tervomaasta ja Minttu sekä Ville kappaleesta. Mummi sanoi, ettei Jonna ole mikään nimi, annetaan sille nimeksi vaikka Jonna-Kaisa. Se kelpasi nimeksi meille molemmille.

2 kommenttia:

 1. Hei! Mun pitää kysyä, että miltä vuodelta kyseiset rattaat on? kun meillä on kans samanlaiset löytyneet kirppareilta.

  Hienosti olet tuunannut uudet kuosit rattaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taitavasti, kautta rantain osaat kysyä ikääni ;) No kerrottakoon, että rattaiden ostovuosi on ollut 1981.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.