maanantai 2. syyskuuta 2013

Kynäpenaali karkkipapereista

Ompelin Pihlaja-makeisten kääreistä kynäpenaalin ekaluokkalaiselle. Kuulemma nämä makeiset ovat koululaisen herkkua.

ohje karkkipapereiden ompeluun


Kaikissa kääreissä kuvio ei ole kohdistunut samalla lailla, joten papereita pitää vähän valikoida ja asetella, että  pinnan saa näyttämään jatkuvalta. Ompeluun käytän suoraa ommelta, piston pituus 5 ja neulaa nro 70. Yllättävän nopeasti syntyy kynäpenaalin kokoinen tilkkutyö karkkipapereista.

Karkkipapereiden ompeluohje

 1.  Ompele karkkipaperit toisiinsa oikeat puolet vastakkain 2 mm saumanvaralla, niin kuin tilkkutyötä tekisit. Taita saumanvarat litteiksi sormella silitellen. Karkkipaperikangas tulee olla niin iso, että siitä saa etu- ja takapuolen pussukkaan.
 2.  Leikkaa karkkipaperikankaan kokoiset palaset myös puuvillakankaasta (= vuori) ja kristallimuovista (= päällys). Leikkaan puuvillakankaan harkkosaksilla, niin sen reunoja ei tarvitse huolitella. Aseta kaikki kolme kangaskerrosta päällekkäin.
 3.  Ompele vetoketju paikoilleen: Aseta vetoketju pussukan yläreunaan vetoketjun oikea puoli vasten kristallimuovia = päällystä. Edelleen piston pituus on 5 ja neula nro 70. Käytän klemmareita ja teippiä nuppineulojen asemasta, näin ei tule reikiä muoviin tai karkkipapereihin. Ompele vetoketjun toinen puoli toiseen yläreunaan.
 4.  Ompele sivusaumat nurjalta, käännä työ lopuksi oikein päin.

Huom. Karkkipapereita ommellessa on syytä välttää turhia ompeleita, etteivät paperit repeä. Tiheä neulanjälki toimii kuin katkoviiva, jota pitkin paperin voi repiä.

karkkipaperi pussukka
Karkkipapereista ommeltu kangas

Olen kerännyt varastoon kaikenlaisia karkkipapereita ikkunallisiin kirjekuoriin. Ja pian tulee Hopeatoffeeta uusintana. Ai että olisi makeeta omistaa Hopeatoffee- meikkipussukka.

ompele karkkipapereista


Jotkut liimavat karkkipaperit kontaktimuoville ja ompelevat tästä "kankaasta" pussukoita. Itse en ole kokeillut. Minua epäilyttää, että ompelukoneen neula tahmautuisi kontaktimuovin liimasta ja tikistä ei tulisi hyvää. Pitäisi kokeilla. Jos sinä olet jo kokeillut, niin kerropa miten onnistui.

Tämä ohje on päivitetty. Tässä ovat uudet ohjeet miten ompelet penaalin tai pussukan karkkipapereista.


Karkkipapereista ommellut neuvolakortin kannet löydät täältä.

Ihania pussukoita Kangaskorjaamon tapaan löydät myös näistä postauksista


6 kommenttia:

 1. Minä oon tehny penaalin just noista kettukarkeista esikoiselle. Pojatki oli innoissaan apuna, kun saivat karkkia syödä :D . Käytin tosiaan sitä kontaktimuovia kun en keksiny mistä kristallimuovia saa. Niin että mistä sitä oot hommannu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kristallimuovi on täältä http://www.ullaka.fi/tuotteet.html?id=19/387 Olen nähnyt samaa kristallimuovia myös meidän rautakaupassa vahakankaiden osastolla.

   Poista
 2. Tämäntapaiset työt ovat minun to do -listallani. Olen ajatellut käyttää kauniita sisustuslehtien kuvia. Jonakin päivänä... Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tuija :)Hyviä suunnitelmia on hyvä olla takataskussa.

   Poista
 3. Kummipoika rakastaa kettuja. Tässä olisi kiva pikkulahja hänelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketut ovat kyllä symppiksiä :) Kiitos kommentista. Vinkkaan vielä, että Makeedesign myy näitä karkkipaperipussukoita, jos pussukan haluaa valmiina.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.