maanantai 30. syyskuuta 2013

Peppi Pitkätossun legginssit

Blogista Viis viikolla sain inspiraation ommella suikalelegginssejä. Sieltä löytyvät myös tarkemmat ohjeet näihin viipalepöksyihin. Oman versioni raitahousuista ompelin collegetilkuista ja valmis tuotos lähtee kummitytölle lahjaksi.

Sen verran lisäisin, että kun kangassuikaleet on ommeltu yhteen uudeksi kankaaksi, niin kannattaa heittää raitakangas pesukoneeseen. Näin näkee, jos joku kangas värjäytyy. Värjäytynyt kangas on helppo leikata kankaasta pois ja tilalle voi ommella uuden raidan. Näissä housuissa keltainen kangas muuttui pesussa oranssiksi. "Värjäystulos" oli kuitenkin hyvä ja tasainen, niin en leikannut värjäytynyttä soiroa pois.


Piirsin legginssien kaavat Ottobre 4/2013 lehdestä koon 146 cm mukaan. Lisäsin leikatessa reilut saumanvarat ja hupsistakeikkaa, legginssit ovat minulle sopivat. :D Hienothan näistä tuli ja olisin kyllä kelpuuttanut itsellenikin.Kavensin housuja reilulla kädellä. Lahkeita lyhensin tekemällä kuminauharypytyksen nilkasta ylöspäin. Sisälahkeen puolelta saumuroin kiilamaiset palat pois, niin kangas ei jäänyt pussittamaan. Toivottavasti nämä sopisivat nyt 7-vuotissyntymäpäiviään viettävälle kummitytölle.


Raitahousuihin kuluu mukavasti tilkkuja. Vielä kun raaskisi heittää roskikseen työstä yli jääneet leikkuujätteet, eikä jemmaisi niitä takaisin tilkkulaatikkoon.

Ompelin vielä toiset leggingsit tytölleni ja kolmannet vauvalleni, jäin koukkuun näihin. Lue tästä vinkkejä pehmeisiin saumoihin.
 

4 kommenttia:

 1. Ihanan värikkäät mutta onkihan nuo useat saumat ikävän tuntoiset sisäpuolella?

  VastaaPoista
 2. Riippuu varmaan käyttäjästä kutittavatko saumat liikaa. Jotkut leikkaavat vaatteeen pesulapunkin pois ihoa raapimasta. Laitoin kyllä saumurin leikkuuleveyden melkein minimiin, että saumoista tulisi ohuet. Pienemmälle käyttäjälle voisi suikalehousut tehdä ohuemmasta trikoosta, niin saa myös ohennettua saumoja. Nämä housuthan olivat collegesta. Aion kyllä kokeilla velouristakin. Seuraavassa postauksessa (kunhan ehdin sen tehdä) on tulossa koon 74 cm viipalehousut, eikä käyttäjä ole niitä moittinut ;)

  VastaaPoista
 3. Nää suikalehousut on kyllä niin veikeen näkösiä, jokainen on tasan varmasti ainakin uniikki :) Mä olen kanssa haikallut tämän idean kokeilun perään, mutta muakin arveluttaa nuo saumat...esikoinen (tosin poika eikä siten legginssejä kaipaakaan) on ainakin juuri näitä "leikkaa pesulaput pois"-tyyppejä, mutta jos totuttaisi tuon pikkuneidin saumoihin jo varhaisessa vaiheessa :)

  VastaaPoista
 4. Entä jos tekee collegehousujen kaavalla, saumat eivät painaisi ihoa, kun olisi väljyyttä enemmän. Ja jos käyttäjä ei tykkääkään, niin ei ollut kallis kangaskaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.