maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jalkapallohupparit

Mies sai jalkapalloaiheisia työhuppareita kaksin kappalein. Nämä ovat minun ensimmäiset ompelukseni puuvillaneuloksesta. Eipä tuo neulos ollut sen hankalampaa ommeltavaksi kuin muu joustava materiaali, ihan turhaan etukäteen jännitin.


Ensimmäisen hupparin ompelin kokonaan jalkapallokankaasta. Kaavan otin Suurestä Käsityölehdestä 8/2008. Hupun tilalle laitoin pystykauluksen, jonka tein suorakaiteen muotoisesta palasta. Hupparista tuli vähän väljähkö, sanoisinko pusakkamainen.

Toiseen huppariin leikkasin vain etukappaleen jalkapallokankaasta ja loput osat leikkelin harmaasta joustocollegesta. Nyt osasin jo muokata kaavaa sopivammaksi ja mallista tuli vartalonmyötäisempi. Kauluksestakin tuli parempi, kun pienensin pääntietä ja leikkasin pystykauluksen kahdessa osassa kaarevan muotoiseksi.

Tukikangasta en säästellyt. Laitoin sitä kaulukseen, vetoketjujen alavaroihin ja taskunsuihin. Tässä kuvassa on menossa alavarojen, resorin ja kauluksen kiinnitys vetoketjuun. Vetoketjun harsin käsin kiinni ennen ompelua, niin sain kuviot kohdistettua. Yritin selvitä vain nuppineulaamalla, niin purkamiseksihan se meni.

Kauluksessa oli paikoin neljä kerrosta kangasta, joten harsin ne yhteen ompelukoneella, mutta työhön jäikin kangaskerrosten väliin nuppineula. Pamautin saumurin terät nuppineulaan ja huoltoreissuhan siitä tuli. Yläterän teroitus ja alaterän vaihto maksoivat onneksi vain 14 euroa.

Lähikuva taskusta
Jalkapalloneulos on Pehemiän verkkokaupasta ja harmaa joustocollege Hannan Kankaasta. Kankaat maksoivat liki 60 euroa, vetoketjut 8 euroa ja saumurin terät 14 euroa. Eli kaheksankympin hupparit, jos ei lasketa työlle hintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.