maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ompelun apuvälineet osa 3: silitysraudan suojus

Silitysraudassani on ollut neljän vuoden ajan silikoninen suoja. Se on ollut niin mainio, että en ole kertaakaan irrottanut sitä. Tämän suojan ansiosta voin silittää kaikki materiaalit kolmella pisteellä ja höyryllä, eikä mikään kangas pala raudan pohjaan....  Kunnes tämä ruudullinen kangas sen tempun teki, ja meni sulamaan. No, kaikeksi onneksi suoja on myös helppo puhdistaa, sulanut kangastöhnä lähtee parilla pyyhkäisyllä. Samoin silitysraudan pohjaan sulanut tukikangas on helppo puhdistaa pohjasta.

silikoninen silitysraudan suoja


Olen tehnyt tilkkutöitä, joissa olen käyttänyt eri materiaaleja satiinista puuvillaan. Silloin tämä silikoninen suoja on lyömätön apuväline. Yhdellä kansalaisopiston tilkkukurssilla oli jonoa sille silitysraudalle, jossa oli tämä silikonisuoja. Minä fiksuna tyttönä päätin äkkiä silittää vähän sillä toisella silitysraudalla, jossa suojaa ei ollut. Ja hups vaan, sinne pohjaanhan se tilkkutyöni suli. Sitä tottuu niin nopeasti silittämään kaikki kolmella pisteellä, eikä muista enää tarkistaa kankaan oikeaa silityslämpötilaa.

Silitys sujuu todella nopeasti, kun silitysrauta saa olla kolmella pisteellä ja höyryäkin saa käyttää. Yleensä yksi pyyhkäisy riittää ryppyjen poistamiseksi. Silikoninen suoja on liukas ja silitysrauta liukuu hyvin kankaalla.

sektorin muotoinen pussukka


meikkipussukan uusi muoto


Olen ostanut oman silitysraudan "silityskengän" Ullakan verkkokaupasta.

P.s Seuraavana päivänä, kun yritin lavastaa kuvaa tänne blogiin, niin sama kangas ei enää suostunut sulamaan raudan pohjaan! Nyt jää kyllä arvoitukseksi, miksi ensimmäisella kerralla kangas suli silitysraudan alle.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Itselläni on LauraStar -silityssysteemi, jossa höyrynkehitin on rungossa ja sieltä letkun kautta höyry tulee rautaan. Laudassa on imu ja puhallus avuksi myös. Siinä on sama systeemi, silikonisuoja, mutta tukevampi. Lämpötilaa ei siis tarvitse ikinä säätää. En osaa käyttää enää tavallista rautaa, mutta tuon pohjallisen avulla voisin joskus käyttääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silitysjärjestelmä on tosiaan hyvä, siinä ei vahingossa saumat ala kiiltämään kankaan oikealle puolelle. Opiskellessa tuli niitäkin testattua.

   Poista
 2. Kiitti vinkistä. Taidan kyllä tarvita tän apuvälineen.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.