maanantai 18. toukokuuta 2015

Ratashousut

Hyvä ompeluidea voi tulla vastaan missä vain. Eräänä päivänä luin lapsille Aku Ankan taskukirjaa nro 329 Roope-Sedän rahanippu. Kirjan toinen tarina, Antiikkinen arvoitus, alkaa inspiroivilla rataskuvilla. Sarjakuvassa etsitään tarkoitusta antiikkiselle esineelle, joka osoittautuu ikilukoksi. Sitten vain toteuttamaan ideaa.


Applikoin housuihin kolme ratasta. Lisäksi tein taskunsuihin rataskuvion. Housut ovat kokoa 104, ne pääsevät vaatehuoneen perälle odottamaan, että käyttäjä kasvaa.

Samalla tuli tehdyksi paikallisen fb-ompeluryhmän toukokuun teemaompelu. Jokaisella oli kolme asiaa, mitkä piti sisällyttää ompelukseen. Minun tehtäväni oli ujuttaa mukaan tasku, turkoosia ja tussi. Alimmaisen rattaan keskusta on väritetty tussilla tummanruskeaksi.

Housuissa ei ole sivusaumaa, taskut on tehty etukappaleisiin leikattuun aukkoon. Olen kirjoittanut  ohjeen taskujen ompelusta aikaisemmin. Taskunsuun huolittelin trikookantilla, johon leikkasin koloja. Kolojen reunat applikoin tiheällä siksakilla kiinni.

Ompelin molemmille lapsille tuulihousut nollaeuron budjetilla. Käytin materiaalina vintiltä löytyneitä tuulitakkia ja -housuja. Mies epäili, että mahtavatko viime vuosituhannen puolella ostetut ulkoiluvaateet olla vielä kestäviä. Pyysin repimään kankaat hajalle, mutta ei kuulemma onnistunut. Turkoosi tuulitakki oli jo pahoin tahriintunut ja haalistunut, joten käänsin nurjan puolen oikeaksi puoleksi. En usko, että kääntäminen vaikuttaa käyttöön mitenkään. Housujen vuorit sain myös tehtyä alkuperäisten vaatteiden vuorista.
Kuvan lohikäärmepipo on myös juuri paininjalan alta tullut. Sen saa mieheni kiitokseksi repimislujuuden testaamisesta.


4 kommenttia:

 1. Ihanat applikaatiot pöksyissä. Ja kivat ulkoiluhousut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli kyllä niin pientä mutkaa applikoida, että en heti rupea samaan hommaan uudelleen.

   Poista
 2. Nuo housujen ratastaskut on kyllä tosi mageet! Pitää ehkä joskus testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita taskuja voisi seuraavaksi lähteä varioimaan auringonsäteiksi ja keksisikö sitä muuta.....

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.