sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kurkistusnuket

Materiaaleja kurkistusnukkeihin
Pehmoleluja on kertynyt sohvanaluslaatikon täydeltä. Harvoin niitä kaivetaan sieltä kuitenkaan leikkeihin mukaan. Mietin pehmoleluille jatkokäyttöä.

Tein kurkistusnukkeja, ne ovat sellaisia nukkeja, jotka voi kepillä vetää piiloon töttörön sisään. Nuken tai pehmolelun lisäksi tarvitaan puukeppi ja jokin piilo. Piiloksi kelpaa tyhjä lankakartio, vanha talvirukkanen, säilykepurkki, hattu, kertakäyttömuki, kenkä, kukkaruukku...Tyttö oli mielellään auttamassa näiden kurkistusnukkejen tekemisessä. Ompelimme yhdessä napeista lumpeenkukkia ja ulpukoita rukkasen varteen. Toisen töttörön ympärille tyttö ompeli ompelukoneella koristompeleita, niiden ompelu onkin hänen suosikkipuuhaansa.

Kepin päähän liimasimme lankarullan ja puupallon, jotta kepin pää ei mene vahingossa töttörön/ rukkasen sisään.

Sammakon koti on lumpeenlehtien ympäröimä. Sammakko sai rekvisiitaksi käteensä simpukan ja helmen.

Kepin päähän porasin reiän, jotta sain ommeltua sammakon ja leopardin tukevasti kiinni. Nyt nukketeatteri voi alkaa.


Olen kerännyt Pinterestiin lisää ideoita kurkistusnukkejen valmistamiseen, sieltä voi käydä kurkkimassa.
Nopeiten pääsee aloittamaan nukketeatterileikit, kun kiinniittää puuriman suoraan nuken selkään.

Nallesta tyttö ratkoi selkäsauman auki, ratkojan käyttö on myös lempipuuhaa. Tyhjäsimme vatsalaukusta vanut pois. Ompelin käsin vuorin nallen sisälle ja vetoketjun selkäsaumaan. Nyt nallen sisällä voi säilyttää aarteita.

Elefentin halkaisimme kahtia ja peitimme leikkaushaavan tilkulla, sen alle piilotimme magneetin. Jääkaapin ovessa voi nyt hassutella puolikkailla norsuilla. Taikurileikeissa norsun voi sahata keskeltä kahtia.

Vauvan paksuista ensikirjan sivuista teimme nopeasti jääkaappimagneetit liimaamalla leikattavaa magneettilevyä taakse. Näin vauvan ensikirjan sivut säilyvät muistona.


Aikaisemmin olen tehnyt lapsille onkipelin, johon laitoin sotkan ja sammakon kalojen sekaan ongittavaksi.


Viimeiseksi esittelen muutamat virkatut muffinsit. Niissä on pieniä helmiä srösseleinä. Pohjaan leikkasin pyöreän ympyrän italiansalaattirasian kannesta, niin pohjista tuli tasaiset ja myöhemmin näitä voi käyttää neulatyynyinä. Yritin ensin myydä muffinssipellin kirpparilla, kun minulla oli maaliskuun aikana pöytä varattuna. Mutta pelti ei mennyt kaupaksi, niin jalostin sen leikkeihin mukaan.


p.s. Niksipirkassa kerrottiin, että pienestä pehmolelusta syntyy kätevä ranneneulatyyny, kun siihen kiinnittää kuminauhan.

4 kommenttia:

 1. Kivoja oivalluksia! Vanhat lelut uudelleen käyttöön... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää meni, sitten näihinkin jo kyllästyttiin :) Mutta pitää kaivaa välillä esiin ja muistutella nukketeatterileikistä.

   Poista
 2. Onpa kyllä kivoja pikkujuttuja! Suloiset nuo vauvakirjansivumagneetit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo vauvakirja luettiin aikoinaan repalaiseksi, sivut olivat jo valmiiksi irti.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.