lauantai 30. toukokuuta 2015

Hopeisten kakkulapioiden säilytin

Vanha kirjottu liina sai uuden tehtävän. Hopeisia kakkulapioita tulee käytettyä todella harvoin, eikä niitä oikein viitsi pitää keittiön kauhalaatikossa lojumassa. Ompelin liinasta lokerikon, johon kakkulapiot voi sujauttaa. Käytin materiaalina mummin kirjomaa liinaa.Leikkasin kankaat jo tammikuussa, mutta en päässyt kangaskauppaan ostamaan kanttinauhaa, jota olisi tarvittu kiinnitykseen. Lopulta kyllästyin keskeneräiseen työhön, purin virkatun pitsiliinan ja varastin siitä lankaa virkkaukseen. Kiinnitys hoituu nyt napilla ja virkatulla reikänauhalla. Oikeastaan lopputulos on paljon viimeistellympi näin.Aikaisemmin olen kierrättänyt vanhoja kirjottuja liinoja sämpyläkoreiksi. Liinoja on laatikossa vielä runsaan puoleisesti jäljellä ja tarkoitus olisi löytää vielä niillekin käyttötarkoitus. Olen suunnitellut leikkeleväni liinat tilkuiksi ja ompelevani ne uudelleen kasaan keittiön ikkunan verhokapaksi. Yksi liina olisi sopivan kokoinen essuksi, mutta taitaisi jäädä essunakin käyttämättä.

Kauan sitten olen tehnyt tällaisen taulun, jossa on minun ja mieheni kummilusikat. Tulostin siirtokuva-arkilla kuvan lusikoiden väliin. Samanlaisen taulun voisin tehdä lasten kummilusikoista, taustakankaaksi voisi laittaa kirjotun liinan.


 p.s. Meillä ei harrasteta hopeoiden kiillottamista, kuten kuvista näkyy.

Tutustu myös kirjotuista liinoista ommeltuihin sämpyläkoreihin. Samassa postauksessa esittelen kovikehuopaa.

10 kommenttia:

 1. Kaunis säilytin hopeille! Ja taulu onkin tosi kiva idea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sain muuten vinkin kaverilta, että tuo lokerikko kakkulapioineen pitäisi laittaa vielä tiiviisti muovipussiin, niin hopeat eivät pääsisi tummumaan. Mutta vahinko taitaa olla jo tapahtunut.

   Poista
 2. Säilyttimestä tuli todella kaunis ja hopeiset kakkulapiot saivat tosi arvokkaan säilytyspaikan! Taulu on kiva idea:)
  Minulla on myös vanhoja kirjottuja liinoja tallessa ja en oikein vielä tiedä mitä niistä tekisin, mutta ehkä jossain vaiheessa niillekin tulee jokin jatkoelämä jossain muodossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti sinunkin liinasi löytävän uuden tehtävän :)

   Poista
 3. Hieno kohde käyttää vanha liina. Pääsi käyttöön, mutta ei taida juuri kulua käytössä. Virkatut nauhat ovat näppärät napinreikineen. Minulla on puikkopussi samalla idealla ja sen vyönä on kaupasta ostettua pitsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silitin varulta liinan nurjalle, koko matkalle, tukikankaan, että liina varmasti pysyy kuosissaan.

   Poista
 4. Kiitos linkkauksesta, katsoin myös postauksen sämpyläkoreista joista mainitsit. Tällainen ois ihana itsellekin saada 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosanna käynnistäsi ja kommentistasi :) Tämä säilytin on tullut havaittua hyväksi ja toimivaksi, kannattaa kokeilla tehdä itsellekin.

   Poista
 5. Kiitos tästä ohjeesta. Vietin juuri 60-vuotisjuhlaani, jonka jälkeen tietenkin aloin miettiä miten saan parhaiten säilytettävä hopeiset kakku-ym ottimet. Ratkaisit pulmani, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos terveisistä. Kiva juttu, että idea lähti käyttöön.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.