torstai 29. lokakuuta 2015

Postilaatikolle puku ja katuharjalle kaulaliina

Taisin innostua ihan huomaamatta ympäristötaiteesta eli arkisemmin sanottuna tulin vaatettaneeksi pari arkipäiväistä esinettä.

Postilaatikon nimikyltin pidike haurastui ja kyltti tippui pois. Ensimmäinen vaihtoehto olisi ollut liimata/ teipata nimikyltti postilaatikon kylkeen. Toinen vaihtoehto oli piristää postiljoonia sekä postinhakijaa ja vaatettaa koko postilaatikko uudelleen. 


Kaapin perältä löytyi monta sopivaa vanhaa pitsiliinaa, tytär sai valita sopivimman. Kirjoin pitsiliinaan nimen. (Piilotin sen näistä kuvista kuvankäsittelyn keinoin.) Sitten ompelin liinan yhdessä puuvillakankaan kanssa lieriöksi ja pujotin asusteen postilaatikon ympärille. Porasin reiät postilaatikon yläreunaan ja kiinnitin asusteen nippusiteillä. Liinan yläreunasta leikkasin suikaleen pois, sen kiinnitin liimalla kannen päälle. Katsotaan miten liimaukset kestävät talven yli, tuoteselosteessa ainakin mainittiin liiman soveltuvan ulkokäyttöön.


Keräsin pussiin pienet jämälankakerät lahjoitettavaksi johonkin lasten askartelupajaan. Kaupunkireissulla näin yhdessä porraspielessä katuharjan, jolla oli kaulaliina varren ympärillä. Minä tahdoin myös sellaisen harjan oven pieleen, etu- ja takakuistille omansa ja vielä varastoonkin yksi. Tämän jälkeen minulla ei ollutkaan enää jämälankoja.


Virkkaamiseen jäi koukkuun... vielä tämä  yksi raita, vielä tämä yksi jämälanka, sitten ripustan pyykit... Näitä puettuja katuharjoja voisi virkata myös joulunajan tuliaisiksi.


Harjanvarsi on päällystetty virkkaamalla kiinteitä silmukoita spiraalina. Lopuksi tuppilo on pujotettu varren päälle. Mitään kiinnitystä ei ole, sillä virkkasin tuppilosta riittävän tiukan.

Lisää jämälankavinkkejä:
 

12 kommenttia:

 1. Huippuja, molemmat. Tuo harjanvarsi pääsis kokeiluun jos mulla ois jämälankoja ja osaisin virkata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Kyllähän sinä taitavana opit nopeasti virkkamaan, netistä mm. youtubesta löytyy ohjevideoita avuksi :)

   Poista
 2. Kivoja! :) Eräs sukulainen teki virkatun neulegraffitin tienviitan lämmikkeeksi. Sekin aika kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta Raisa. Sain toisaalla vinkin tehdä jääskrapan varteen virkatun tuubin. Nyt on seuraavillekin jämälangoille käyttöä.

   Poista
 3. Oi miten kivoja! En olekaan aikaisemmin törmännyt puettuun postilaatikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amria, nämä kyllä piristävät itseäkin.

   Poista
 4. Hauskat nuo harjan varret. Täytyypä duunailla itsekin kunhan saa sen harjan ostettua. Ja nythän siihen on syykin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihreä apina. Osta samalla kaksi, näiden virkkaamiseen koukuttuu :P

   Poista
 5. Puvun lisäksi positlaatikollahan voisi olla älyttömän tyylikäs hattukin!
  Kunnon postilaatikon tuunajaiset käyntiin niin pian pitää postinkantajankin vähän miettiä että minnekkäs se posti oikein sujautetaan :D Ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Jenni. Hattu olisikin nyt ajankohtainen, sillä pitsiliina putosi laatikon kannesta viimetalven (2017) aikana. Aika kauan liimaukset kestivätkin. Mulla oiskin pari pikkuhattua tehtynä maitopurkin korkista... pitääpä miettiä asiaa. Minä en käy juuri ollenkaan postilaatikolla, niin ei tule kiinnitettyä huomiota laatikon koristeiden kuntoon.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.