torstai 22. lokakuuta 2015

Silkistä, tyllistä ja organzasta...

...niistä on pienen prinsessan pinnisäilytin tehty.


Malli löytyi Pinterestin ehtymättömästä ideapankista. Tässä on kaava vartalo-osaan. Talletin Pinterest -tilini sisustuskansioon myös muita erinomaisia pinnisäilyttimiä: taulu, nukke, kukan varsi... jos haluat käydä kurkkimassa.

Hyödynsin pinnisäilyttimen ompelussa pitkään tilkkulaatikossa varjeltuja silkkitilkkuja. Ne olivat jääneet yli hääpuvustani. Samoin tylli on ylijäämää hunnustani. Vartalo-osan sisälle leikkasin vanhasta petauspatjasta muotin. Semmoisen pienen rajoituksen jouduin laittamaan valmiille ompelukselle, että sillä ei voi leikkiä. Pinnityyny pidetään huoneen seinällä naulakossa. En millään raaski antaa valmista työtä lattialle leikittäväksi ja tahrattavaksi.

Vyötärön kohdalle tein organzasta ns. "köyhän miehen pitsin" peittämään tyllin saumaa. Ensin ommellaan tuppilo, käännetään se oikein päin. Silitetään tuppilo litteäksi. Sitten ommellaan pisimmällä piston pituudella poimutusommel tuppilon päälle reunasta toiselle siten, että muodostuu siksakin mallinen kuvio. (kuvan oik. reunassa punainen viiva) Lopuksi tuppilo poimutetaan ja ommellaan keskeltä paikoilleen. Poimutusompeleen siksakit voi ommella hyvin myös erikokoisina, eikä niiden tarvitse ylettyä reunaan asti. Näin pitsiin saa enemmän vaihtelevuutta.

Tässä olen käyttänyt köyhän miehen pitsiä vieraskirjan kanteen. Kuvion pitäisi esittää sydäntä.

Tässä on vinkki miten tehdä nuken tai lapsen mekkoon köyhän miehen pitsi-poimutus vyötärölle.

Ompelin pinnisäilyttimestä myös matkaversion. Tein pienen tilkkupussukan soveltaen tätä aikaisemmin esittelemääni tapaa. Pinnit voi kiinnittää pussukan sivuun pienten taskujen reunaan ja pampulat voi laittaa pussukan sisälle. Koristeeksi virkkasin perhosen (Ohje). Toisen pussukan annoimme lahjaksi.
Edestä

Takaa


Innostuin vielä lisää ja tein hiuspannoille oman säilyttimen. Tähän tuli kaikkiaan 11 paikkaa, mahtuu siihen sitten minunkin pannat ja pinnit.


p.s. Tervetuloa seuraamaan Kangaskorjaamon sivuja myös Facebookkiin.

11 kommenttia:

 1. Aivan upea pinnisäilytin. Ei ihme, ettet raaski sitä leikkeihin antaa.. :) Tuo köyhän miehen pitsi onkin kivan näköinen. Ja tilkkupussukat niin suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Seuraavaksi lähden testaamaan tuota pitsiä trikooseen/ resoriin.

   Poista
 2. Ihania prinsessajuttuja täällä blogissasi :) Tuo köyhän miehen pitsi-idea täytyykin laittaa kokeiluun :)

  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 3. Upea pinnisäilytin! Kätevän näköisiä kaikki, pinnit kun tuppaa olla aina hukassa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos AnneS ja Unelmallinen mieltä lämmittävistä kommenteista :)

  VastaaPoista
 5. Onpas hauska! Kyllä pikkuprinsessa tykkää! Itse olisin ainakin prinsessana huolella pinnini asetellut nätisti :)

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä niin mahtava! Meidän prinsessa olisi ihan haltioissaan. <3 Kauniit myös nuo matkaversiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokse Lene kannustavasta kommentista :) Pian varmaan tarvitsemme nimittäin toisen pinnisäilyttimen, kun pikkuprinsessamme hiukset ovat alkaneet kasvamaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti.